Scandal între titani / Lucescu: "Ienei nu înţelege nimic!" Iordănescu: "Am 3-1 la calificări"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Lucescu i-a luat apărarea fiului său, sărind la gâtul contestatarilor lui Răzvan. „Il Luce“ a fost cel mai virulent la adresa lui Emeric Ienei, cel care i-a luat locul pe banca primei reprezentative, în septembrie 1986.

„Ce tot vorbeşte şi Ienei? Omul ăsta nu înţelege nimic, a trecut timpul peste el...Nu mai sunt vremurile când era el antrenor şi avea echipa la dispoziţie două săptămâni! Răzvan Lucescu are nevoie de timp să construiască o echipă, jucătorii cu care începuse el acum un an şi care erau în formă atunci, Ghioane, Varga, Apostol şi alţii, ori s-au accidentat, ori au ieşit din prim-plan. Şi atunci a trebuit să schimbe din nou. Deocamdată se bazează pe organizare. Cu puţină şansă, naţionala putea avea şase puncte după primele două meciuri", a tunat „Il Luce".

S-a luat şi de iordănescu

Tehnicianul nu l-a menajat nici pe Anghel Iordănescu: „El n-a construit nimic, a luat mereu echipele gata făcute!". Mircea Lucescu consideră că jucătorii sunt principalii vinovaţi pentru rezultatele sub aşteptări.

„Un antrenor îşi duce echipa la 20 de metri. De acolo intervine jucătorul. E foarte uşor să facem comentarii estetice! Noi nu mai avem fotbalişti ca Hagi, Ilie Dumitrescu sau Răducioiu, care puteau rezolva singuri un meci. Presiunea e imensă, dar trebuie să ţinem cont că acum se reconstruieşte o echipă naţională", a concluzionat tehnicianul în vârstă de 65 de ani.

Pro Răzvan

" Răzvan Lucescu are toată susţinerea noastră. Trebuie să recuperăm punctele pierdute cu Albania şi Belarus în meciul cu Franţa. "
Ionuţ Lupescu
director general al FRF

" Naţionala a jucat chiar foarte bine. Suntem în cărţi şi, dacă cineva încearcă să-l dea afară pe Răzvan, voi face mare tărăboi. Să-l lăsăm să-şi termine mandatul."
Dumitru Dragomir
preşedinte LPF

„Mircea, o să treacă timpul şi peste tine!"

Ienei s-a declarat surprins şi dezamăgit de acuzele lui „Il Luce“  Foto: Mediafax

Antrenorul care a stat pe banca echipei naţionale la două turnee finale, Cupa Mondială din 1990 şi Campionatul European din 2000, Emeric Ienei, s-a declarat surprins de atacul lui Mircea Lucescu, care a sărit la beregata sa după ce venerabilul tehnician îl criticase pe actualul selecţioner, Răzvan Lucescu.

„Eu nu înţeleg de ce s-a supărat atât de tare Mircea, încât să aibă o asemenea reacţie la adresa mea. Cu ce l-am jignit eu pe Răzvan Lucescu, oameni buni? N-am nimic cu el, la tot ce-am spus am avut argumente. Am afirmat că Răzvan Lucescu a avut un an de zile la dispoziţie pentru a întineri echipa. Poate cineva să nege acest lucru? Iar rezultatele obţinute de echipa lui Emil Săndoi nu fac decât să-mi dea dreptate", ne-a declarat antrenorul care a adus Cupa Campionilor Europeni în România.

„Are impresia că se pricepe la orice"

Fostul tehnician al Stelei susţine totodată că va continua să-şi expună părerile despre echipa naţională, chiar dacă asta nu-i va conveni lui Mircea Lucescu. „Îi transmit lui Mircea că nimeni nu e veşnic, o să treacă vremea şi peste el! Mircea are impresia că se pricepe la toate în România, el are întotdeaua cele mai mari realizări, iar noi, ceilalţi, care n-am făcut nimic pentru fotbalul românesc, n-avem voie să ne spunem o părere...Sunt curios cum se va simţi Mircea Lucescu când îi va spune şi lui lumea că a trecut timpul peste el, mai ales că are şi el aproape 70 de ani! Se pare că şi după atâta amar de vreme această rivalitate dintre Steaua şi Dinamo îşi spune cuvântul...", a completat Ienei, ajuns astăzi la 73 de ani.

S-au contrat şi acum câteva luni!

Rivalitatea dintre Mircea Lucescu şi Emeric Ienei este de notorietate de mai bine de două decenii. De altfel, cei doi antrenori s-au contrat şi în urmă cu câteva luni. „Steaua mi-a furat patru titluri! Vorbiţi cu toţi arbitrii din acele vremuri. Mă refer numai la meciurile directe", a spus Mircea Lucescu. „Să-şi aducă aminte că Steaua a câştigat Cupa Campionilor, şi nu din întâmplare, pentru că a mai jucat apoi o finală şi o semifinală. Eu nu caut să polemizez, ci vin cu argumente", a replicat Ienei.

Contra Răzvan

" Am fost printre susţinătorii lui Răzvan, acum nu mai sunt pentru că n-am ce să susţin. El nu mai poate face faţă şi, dacă vrem să ne calificăm, trebuie să vină alt antrenor."
Gigi Becali
finanţator Steaua

" Selecţia e complet greşită. Atât poate Răzvan Lucescu. Dar, când joci cu Florescu numărul zece, nici moaşele nu ţin cu tine. Fără Mutu nu avem nicio şansă."
Ioan Becali
fost impresar

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite