Ianis Zicu, noul decar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zicu revine la  naţională după  o pauză de trei ani Foto: Adevărul
Zicu revine la naţională după o pauză de trei ani Foto: Adevărul

Evoluţiile fotbalistului de la FC Timişoara din acest sezon l-au convins pe Răzvan Lucescu să-l readucă pe Ianis la naţională, unde ar putea primi tricoul cu numărul 10, pe seama căruia s-a discutat mult în ultima vreme. Lucescu jr a selecţionat 23 de jucători în vederea meciului cu Franţa (sâmbătă, ora 22.00 Pro Tv), printre cei convocaţi fiind şi doi fotbalişti ieşiţi de ceva timp din anturajul naţionalei.

Mijlocaşul celor de la FC Timişoara, Ianis Zicu, a fost chemat la după trei ani de absenţă, ultimul meci jucat de el sub tricolor fiind în iunie 2007, pe când era selecţioner Victor Piţurcă. Zicu (5 selecţii) ar putea rezolva şi problema numărului 10, care a stârnit discuţii aprinse săptămâna trecută, după ce Lucescu a afirmat că i-l va da lui Tamaş.

El a fost propus pentru această postură chiar de antrenorul său de la echipa de club, Cosmin Contra: „Ianis are momente de genialitate în teren, iar la naţională nu e niciun fotbalist de calibrul lui, care să scoată oameni din joc şi să verticalizeze jocul. L-am avertizat însă să nu i se urce la cap şi să rămână la fel, ca să nu trăiască din amintirea golurilor reuşite în acest campionat. Pentru el e foarte important că se va reîntâlni cu Răzvan Lucescu, antrenorul sub comanda căruia a avut cel mai bun randament".

Interesant este şi că la acţiunea naţionalei din luna septembrie, când Contra a fost convocat de urgenţă de Răzvan, cei doi au discutat şi despre Zicu. „L-am întrebat cum îl făcea pe Ianis să joace aşa de bine şi ce mi-a spus am folosit după ce am devenit antrenor la Timişoara", a dezvăluit Contra.

Radu Ştefan se întoarce după doi ani

O altă revenire este cea a fundaşului Radu Ştefan. Fundaşul lui Lazio Roma a jucat ultima oară sub tricolor în partida de tristă amintire cu Lituania, scor 0-3, din toamna lui 2008. Apoi a dispărut de pe lista convocaţilor, fie din pricina evoluţiilor mai puţin reuşite la echipa de club, fie pentru că n-a vrut să răspundă la telefon celor din stafful Federaţiei. Radu Ştefan a fost chemat pentru că este în formă, dar şi pentru că Dorin Goian nu e refăcut total după accidentarea suferită în luna august.

Reunirea tricolorilor este programată astăzi la Mogoşoaia, unde este aşteptat şi Mirel Rădoi. Dorit insistent de Al Hilal pentru semifinala Ligii Campionilor Asiei, Mirel n-a primit acceptul FRF de a veni joi la lot, deşi arabii i-ar fi pus la dispoziţie chiar şi un avion privat. Conducătorii saudiţilor au infirmat însă varianta lansată în România, cum că Rădoi e dispus să se retragă de la naţională. „Nici nu se pune problema de aşa ceva. El va juca pentru România, iar noi îl vom avea la returul cu Zobahan", a declarat un oficial de la Al Hilal.

“Ianis are momente de genialitate în teren, iar la naţională nu e niciun fotbalist de calibrul lui."
Cosmin Contra antrenor FC Timişoara

Lotul României

Portari: Pantilimon (FC Timişoara), Lobonţ (AS Roma) şi Tătăruşanu (Steaua)
Fundaşi: Săpunaru (FC Porto), M. Constantin (Rapid), Maftei (Unirea Urziceni), Tamaş (West Bromwich Albion), Chivu (Inter Milano), Şt. Radu (Lazio), Raţ (Şahtior) şi Neşu (Utrecht)
Mijlocaşi: Roman (Rapid), Zicu (FC Timişoara), Cociş (Al-Nassr), Lazăr (Rapid), Apostol (Steaua), Rădoi (Al-Hilal), Florescu (Alania Vladikavkaz) şi Deac (Schalke)
Atacanţi: Stancu (Steaua), Niculae (AS Monaco), Marica (VfB Stuttgart) şi Bilaşco (Steaua)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite