Haos cu biletele pentru România – Argentina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tichetele de intrare la amicalul de deschidere de pe „Naţional Arena“ s-au pus în vânzare ieri, exclusiv online, dar s-au înregistrat deja mai multe nereguli. Nici când avem un stadion de cinci stele, la cele mai înalte standarde europene, nu ne putem compara cu ce vedem în Occident. De data asta, problema cea mare o reprezintă vânzarea biletelor.

Oficialii Federaţiei Române de Fotbal au luat decizia de a vinde biletele doar online pentru duelul de lux cu Argentina, care va avea loc pe 10 august. Astfel, ieri, în jurul orei 11.30, site-urile www.biletefotbalonline.ro, www.bilete.ro, www.eventim.ro şi www.myticket.ro au început să comercializeze cele 45.000 de mii de bilete. Toate bune şi frumoase până când suporterii naţionalei au descoperit lipsa de organizare în ceea ce priveşte rezervarea locurilor pentru partida cu „pumele". „Adevărul" vă prezintă cele mai importante nereguli în acest sens.

Plăteşti mai mult decât preţul de pe bilete

Chiar dacă Federaţia a stabilit un preţ special pentru fiecare zonă, în momentul în care doreşti să cumperi un bilet, eşti obligat să achiţi o sumă mai mare decât cea comunicată iniţial, constând într-o taxă de curier de 18 lei, plus încă 7%  din valoarea biletului (taxă de rezervare online şi taxă de procesare). Astfel, spre exemplu, în loc de 100 de lei, preţul pentru categoria a II-a, de la tribunele I şi a II-a, inelul trei, plăteşti 125 de lei.

Nu poţi sta alături de prieteni

După ce treci de chinul taxelor, dai de altă problemă. În momentul în care îţi achiziţionezi tichetul, nu îţi poţi alege decât categoria (tribune/peluze, inel 1/ inel 2), nu şi locul sau sectorul. Astfel, dacă vrei să mergi cu prietenii la meci, rişti să te trezeşti ca tu să stai într-un loc, iar amicii în cu totul altă parte.

Copiii la o peluză, părinţii la alta

FRF a avut iniţiativa să reducă preţul biletelor pentru adulţii care vin la meci însoţiţi de copil. Doar că şi aici, surpriză, tichetele de 50 de lei pentru copii sunt repartizate la Peluza Sud, iar cele de 50 de lei pentru adulţi sunt la Peluza Nord, astfel că s-a creat o nouă confuzie referitoare la modul în care poţi obţine discountul dorit.

Ce spun părţile responsabile

Site-urile dau vina pe FRF. „Adevărul" a contactat şi site-urile desemnate de FRF pentru a vinde biletele. Cei de la www.eventim.ro ne-au oferit o explicaţie pentru haosul apărut: „Nu este vina noastră. De organizare se ocupă cei de la Federaţie. Noi nici măcar nu am primit biletele". Federaţia: „Poate schimbăm la meciul următor". Jean Vlădoiu, preşedintele Fan Clubului echipei naţionale, a explicat poziţia Federaţiei. „Aşa e implementat sistemul, să nu-şi rezerve galeriile 300 de bilete în acelaşi loc. Poate începând cu meciurile viitoare se va schimba procesul". 

Preţuri bilete România - Argentina

- Categoria a IV-a: 50 de lei - peluze, inel 3
- Categoria a IIII-a: 70 de lei - peluze, inel 1 şi inel 2
- Categoria a II-a: 100 de lei - tribuna I şi tribuna a II-a, inel 3
- Categoria I: 150 de lei - tribuna I, inel 2 / tribuna a II-a, inel 1 şi inel 2
- VIP 3: (stânga - dreapta zonei centrale) - 200 de lei (scaune+catering) şi 400 de lei (fotolii+catering)
- VIP 2: (zona centrală) - 600 de lei  (fotolii+catering)
- VIP 1: (zona ultra-centrală) - 700 de lei  (fotolii+catering)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite