Hagi: "Trebuie să facem un bloc de jucători, sunt puţini de valoare pe care-i avem"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gică Hagi consideră lipsa unei strategii clare cea mai mare problemă a echipei naţionale la acest moment. "Regele" a dat şi un exemplu: în ultimii 4 ani, Răzvan Lucescu şi Victor Piţurcă au rulat un număr record de jucători la echipa naţională, în condiţiile în care aria de selecţie este una restrânsă.

"Se perindă prea mulţi jucători la naţională în acest moment. Nu este un lot omogen. Aud cuvântul "reconstrucţie" de vreo 4 ani, e greşit. Noi trebuie să "construim", nu să reconstruim. Dacă se schimbă jucătorii atît de des, ce mai reconstruim? Trebuie să se ştie clar ce ne dorim. Eu nu văd nici o idee, nici un concept în fotbalul românesc în acest moment.

Nu există o idee clară şi care să fie spusă publicului. Trebuie să ai un obiectiv şi pe termen scurt, mediu şi lung. Cînd văd 50 de jucători în circuitul echipei naţionale, mă sperii. Trebuie să facem un bloc de jucători, sînt puţini de valoare pe care îi avem. De ce s-au rulat atîţia jucători în ultimii ani de către doar 2 antrenori?", a spus Hagi, conform gsp.

Hagi a fost prima opţiune pentru Mircea Sandu, dar "Regele" a refuzat variata de a colabora cu Anghel Iordănescu la echipa naţională şi strategia propusă de preşedintele FRF. După refuzul lui Hagi, Victor Piţurcă a fost reinstalat pe banca naţionalei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite