Golgheterul n-a avut loc la naţională!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ianis Zicu, cel mai bun marcator al sezonului recent încheiat, a fost lăsat acasă de Răzvan Lucescu, pentru meciul cu Bosnia (3 iunie) şi pentru amicalele cu Brazilia şi Paraguay. Selecţionerul României a preferat să-l cheme, în premieră, în mandatul său, pe Lucian Sânmărtean, de la FC Vaslui.

Relaţia strânsă dintre Zicu şi Răzvan Lucescu nu mai este de actualitate! Oamenii care s-au înţeles de minune în sezonul 2006-2007, când au colaborat în Giuleşti, s-au distanţat unul de celălalt. Chiar dacă oficialii FRF şi suporterii naţionalei îşi pusesesă speranţa că Ianis va însemna un nume greu şi printre tricolori odată cu instalarea lui Lucescu jr pe banca primei reprezentative, acest lucru nu s-a întâmplat.

Zicu a avut evoluţii mediocre în mandatul lui Răzvan, plus că, în niciun moment, nu a părut că machidonul de 27 de ani ar fi om de bază în strategia selecţionerului. Acum, pentru meciul crucial cu Bosnia, de pe 3 iunie, în vederea calificării la Euro 2012, Zicu, golgheterul campionatului, cu 18 reuşite, nici nu a fost convocat.

Mijlocaşul Timişoarei, care a făcut în Banat cel mai bun sezon din carieră, nu este accidentat şi, desigur, nici suspendat. Ianis a rămas extrem de dezamăgit la aflarea veştii. El nu a primit nicio explicaţie de la Lucescu jr, aşteptând măcar un telefon de la stafful naţionalei prin care să i se comunice motivul pentru care a fost lăsat acasă.

Sânmărtean, mai în formă

Pe cât de suprinzătoare a fost neconvocarea lui Zicu, pe atât de  uimitoare a fost chemarea lui Lucian Sânmărtean. Este pentru prima dată în mandatul lui Lucescu jr când mijlocaşul de la FC Vaslui vine la naţională. Jucătorul a fost cerut în mai multe rânduri sub tricolor de vicepreşedintele FRF, Dumitru Dragomir.

Sânmărtean a fost şi el suprins: „Nu mă aşteptam să fiu convocat, mai ales că eu am 31 de ani. Este o bucurie şi pentru mine, şi pentru familia mea. Şi soţia mea e foarte fericită că voi juca pentru România. Eu, totuşi, am nevoie de timp, să mă intregrez, nu cred că voi fi titular. Trebuie să mă acomodez cu jucătorii din lot. Convocarea este şi o alinare că am ratat titlul cu FC Vaslui7.

Lucian Sânmărtean a venit la lot chiar în locul lui Zicu, Lucescu fiind de părere că vasluianul este mai în formă decât fostul său elev de la Rapid.

15 puncte a adus Zicu pentru Timişoara prin cele 18 goluri marcate în Liga I

30 de partide a bifat Zicu pentru Timişoara, în acest sezon, jucând 2.131 de minute

3 selecţii la naţională mai avea Sânmărtean, el fiind chemat în mandatele lui Hagi şi Iordănescu.

Câştigăm tot sau urna a patra!

Cele trei meciuri ale „tricolorilor" din luna iunie (cu Bosnia, Brazilia şi Paraguay) pot influenţa soarta naţionalei noastre în viitoarele preliminarii, cele pentru CM 2014. În proporţie de aproape 90 % (88,54% ) ne vom afla în urna a patra europeană la tragerea la sorţi programată la 30 iulie 2011, conform unei previziuni făcute de site-ul football-rankings.info.

Ce ne poate ridica în urna a treia? Doar victorii pe linie în meciurile mai sus amintite, coroborate cu un joc al rezultatelor favorabil nouă prin care să câştigăm câteva poziţii în ierarhia FIFA. Statistic, şansele sunt însă destul de mici (mai exact 9,79%), astfel că am putea fi aruncaţi într-o „grupă a morţii" cu Spania, Franţa, Cehia, Polonia şi Ţara Galilor!

Se poate şi mai rău? Eventual în urna a cincea (penultima!), acolo unde România ar putea aluneca în proporţie de 1,67% dacă va continua seria de rezultate negative. 

Lotul se strânge pe rând

Astăzi, de la ora 13.30, 14 jucători vor fi prezenţi la reunirea echipei naţionale de la Mogoşoaia. Fotbaliştii de la Steaua şi de la Dinamo vor fi chemaţi după finala Cupei României, Raţ mai are de jucat finala Cupei Ucrainei, Săpunaru a fost învoit, iar Varga şi Ropotan vor veni după etapa din Rusia din weekend. Selecţionerul Răzvan Lucescu va susţine astăzi (ora 13.00) o conferinţă de presă. 

Cine vine azi la reunire

Portari: Pantilimon (Timişoara), Silviu Lung (Univ. Craiova)
Fundaşi: Râpă (Oţelul), Tamaş (WBA), Papp (FC Vaslui)
Mijlocaşi: Antal, Giurgiu (ambii Oţelul), G. Mureşan (CFR Cluj), Dan Alexa, Bourceanu (ambii Timişoara), Sânmărtean (FC Vaslui)
Atacanţi: B. Stancu (Galatasaray), Mutu (Fiorentina), Marica (VfB Stuttgart)

Cine urmează să vină

Portar: Tătăruşanu (Steaua)
Fundaşi: Săpunaru (FC Porto), Raţ (Şahtior), Goian (Palermo), Gardoş (Steaua)
Mijlocaşi: Cr. Tănase (Steaua), Torje (Dinamo), Varga (Kuban Krasnodar), Ropotan (Dinamo Moscova)
Atacant: Alexe (Dinamo)

Sdrobiş îl face praf pe Chivu

Antrenorul care l-a descoperit pe Cristi Chivu, Ioan Sdrobiş, condamnă faptul că fundaşul s-a retras de la echipa naţională înaintea meciului cu Bosnia. „Nu-l cred când spune că nu mai poate. Păi, la Milano cum joacă? ", l-a atacat „Părintele" pe fostul său elev.

„Tricolorii" au scăpat de Pato

Atacantul brazilian al lui AC Milan, Alexandre Pato, a suferit o luxaţie la umăr în ultima etapă din Serie A şi va fi indisponibil cel puţin o lună. Astfel, Pato nu va juca împotriva naţionalei României în amicalul de la 8 iunie de la Sao Paulo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite