Goian: "Dacă nu ne calificăm la Mondialul din 2014 trebuie să schimbăm jucătorii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul Dorin Goian a declarat, luni, la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă, că în cazul în care echipa naţională a României ratează calificarea la Cupa Mondială din 2014 ar trebui schimbaţi jucătorii.

"Trebuie să fim realişti, ăsta este nivelul nostru în momentul de faţă, iar dacă nu ne vom califica, nu ştiu ce ar trebui să se mai facă... Cred că ar trebui să schimbăm jucătorii. Acum întâlnim o echipă valoroasă (n.r. - Uruguay) cu jucători foarte buni. Va fi un meci în care vom vedea unde suntem", a spus Goian, care face parte din lotul convocat de Victor Piţurcă pentru amicalul cu Uruguay.

Rezultatele slabe ale primei reprezentative din ultimii ani reprezintă cauza interesului scăzut pentru biletele de intrare la partida amicală de miercuri, susţine jucătorul. "Lumea este dezamăgită, rezultatele din ultimii ani nu au fost pe placul suporterilor şi e normal ca publicul să plece. Totul depinde doar de noi să îi readucem la stadion. Totuşi, ar fi păcat să fie gol, este un stadion frumos", a menţionat fundaşul.

Goian este de părere că nu trebuie învinovăţiţi doar Prepeliţă şi Tătăruşanu pentru eşecul fostei sale echipe, Steaua, în dubla cu Twente din şaisprezecimile de finală ale Ligii Europa. "Au fost două meciuri în care nu au fost diferenţe mari, iar echipa care a greşit mai puţin s-a calificat. Au fost două greşeli individuale, dar nici Prepeliţă şi nici Tătăruşanu nu sunt vinovaţi pentru că atunci când se câştigă se câştigă împreună şi când se pierde, la fel. Tătăruşanu are un caracter puternic şi va trece peste acest moment", a afirmat Goian, care a adăugat că plecarea lui Brandan va fi o pierdere pentru Steaua.

Fundaşul consideră că Ilie Stan ar trebui păstrat în funcţia de antrenor principal la Steaua. "Ilie Stan trebuie lăsat să îşi facă treaba pentru că mai sunt şanse la campionat. Îmi place campiontul românesc pentru că tot timpul sunt şase echipe care se bat la titlu în ultimii ani. Din ce am văzut în meciurile de pregătire Dinamo parcă nu mai este echipa care a ajuns pe primul loc", a precizat Goian.

În ceea ce priveşte actualul său club, Glasgow Rangers, plasat sub administrare judiciară pentru datorii la bugetul de stat de 75 de milioane de lire sterline, Dorin Goian a menţionat că situaţia acestuia nu a fost deocamdată clarificată. În ciuda problemelor, fotbalistul exclude însă o revenire în Liga I. "Sincer nici eu nu mai ştiu care este situaţia. Multe decizii se vor lua în viitorul apropiat, dar nu ştiu ce să cred acum. Viitorul meu este ce va vrea Doame-Doamne. Nu mă gândesc acum să revin în România şi nici să plec în China lângă fratele meu (n.r. - Lucian Goian) pentru că am doi copii şi este foarte greu să-i duc acolo", a precizat Goian.

Prima reprezentativă a României întâlneşte, miercuri, de la ora 20.30, pe Arena Naţională din Bucureşti, selecţionata Uruguayului, într-o partidă amicală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite