Gică Popescu: "Am fost surprins de refuzul lui Hagi!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gică Popescu a comentat numirea lui Victor Piţurcă în funcţia de selecţioner al echipei naţionale. Fostul căpitan al României consideră că Piţurcă este o varantă bună.

"Locul ocupat de naţională în clasamentul FIFA e unul ruşinos. Naţionala a mers bine cu Piţurcă, iar dacă Hagi nu a acceptat, e o variantă bună. Sperăm ca naţionala să revină în top şi să ajungă la turnee finale. Dacă nu se va putea în 2014, măcar în 2016.

Nu ştiu de ce nu a acceptat Hagi, chiar dacă nu vă vine să credeţi. E adevărat că Piţurcă a dat dovadă de curaj preluând echipa acum, dar probabil că proiectul propus l-a atras. Sincer să fiu, am fost surprins de refuzul lui Hagi, dar el e singurul care ştie de ce nu a acceptat", a declarat Gică Popescu la Sport.ro.

"Baciul" crede că viitorul lider al echipei naţionale se va alege dintre Torje, Alexe, Marica sau Raţ.

"Dacă ar fi venit un antrenor străin, ar fi venit mai mult pentru partea financiară. Eu am lucrat cu Piţurcă pentru calificarea din 2000, era un antrenor modern. Sunt convins că a evoluat şi că are capacitatea de a conduce acest proiect. Sunt convins că el nu va accepta lucurile care au apărut prin presă legate de escapadele jucătorilor. Majoritatea antrenorilor români le lipseşte curajul de a da credit tinerilor. Acum nu ne rămâne de făcut decât acest lucru.

Aparent, va fi o lipsă de lideri la echipa naţională. Chivu s-a retras, iar Mutu nu mai are mulţi ani de jucat. Sper ca Torje, Alexe sau Marica, poate chiar Raţ pot fi lideri. Va fi important pentru ei să joace la un anumit nivel, dacă vor rămâne în fotbalul românesc nu vor evolua foarte mult", a mai spus Gică Popescu, potrivit prosport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite