Gică Popescu: "Alături de Ronaldo am trăit cele mai frumoase momente!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul mare internaţional român, Gică Popescu, căpitanul Barcelonei şi coleg cu Ronaldo a vorbit despre momentele magnifice pe care le-a petrecut alături de "El Fenomeno". Un priten extrem de apropriat al "Dinţosului", Popescu a povestit mai multe momente extrem de interesante din cariera celor doi.

"Ronaldo! Ce om deosebit! Îl ştiu de cînd era un copil şi avea doar 17 ani şi a venit la Eindhoven. Am fost cei mai buni prieteni în acea perioadă. Am fost pentru Ronaldo ce a fost Romario pentru mine! L-am ajutat să se integreze, i-am dat sfaturi, l-am familiarizat cu oraşul.

A fost o plăcere cînd ne-am revăzut la Barcelona cînd era deja un fotbalist cunoscut. Avea calităţi extraordinare şi cred că a contat enorm faptul că a început fotbalul mare în Olanda, pentru că este un campionat în care a putut să-şi dea drumul la calităţi. Cu el la Barcelona am cîştigat tot ce se putea cîştiga, mai puţin campionatul. A fost şi este marele nostru regret", a precizat Gică Popescu, pentru Radio gsp.

Acesta spune că nu a întîlnit niciodată o persoană care să vorbească de rău de Ronaldo. "Un copil senzaţional cu un suflet magnific. Era mereu binedispus, iubit de toată lumea! A rămas credcel mai iubit jucător din Brazilia. Nu am auzit pe nimeni care să-l vorbească de rău pe Ronaldo. Alături de Ronaldo am trăit cele mai frumoase momente în fotbalul mare. Era partenerul meu de tenis şi mergeam împreună la grătar atunci cînd aveam timp", a punctat Baciul.
Mi-a fost extrem de greu să fac rost de numărul lui Ronaldo pentru că şi-l schimbă foarte des! M-au ajutat prietenii noştri comuni Figo şi Taffarel
 
Gică Popescu
 

Despre momentele cumplite din cariera lui Ronaldo, care se va retrage în meciul de mîine dimineaţă împotriva României, Popescu crede că din păcate accidentările l-au lovit pe brazilian mult prea devreme. "A avut o ambiţie fantastică să treacă peste toate accidentările pe care le-a suferit.

Din păcate, după prima accidentare mai gravă, cea de la Inter, Ronaldo nu a mai reuşit să ajungă niciodată la nivelul la care putea să ajungă! Din punctul meu de vedere, Ronaldo putea să aibă o carieră mult mai frumoasă dacă rămînea la Barcelona pentru că fotbalul din Spania este foarte, foarte diferit faţă de cel din Italia. Acolo toată lumea pune baza pe apărare, în Spania nu se întîmplă asta", a mai spus Popescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite