Gică Popescu: „Dan Petrescu avea dreptate când spunea că 20 de ani nu ne mai calificăm la un Campionat Mondial”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Popescu
Gică Popescu

Fostul mare internaţional i-a criticat pe „tricolori” şi propune ca echipele din Liga I să aibă minim 15 jucători români, pentru a se putea face selecţia, iar străini care joacă în campionat să aibă cel puţin o prezenţă în echipele lor naţionale. 

"E foarte delicat să tot vorbim de această problemă a echipei naţionale, sincer m-am săturat, pentru că la două săptămâni sau la o lună, când joacă echipa naţională, mă sunaţi să îmi dau cu părerea despre meci. Dacă voi credeţi că lucrurile se schimbă de la lună la lună, vă înşelaţi amarnic!
Sau poate că aşteptaţi ca odată cu trecerea lunii echipa naţională să arate altfel. Ceea ce am spus acum o lună, două, trei, cinci, şapte, un an de zile, trebuie să repet: cert este că echipa naţională de acum este lipsită, în primul rând, de valoare!

În al doilea rând, jucătorii sunt lipsiţi de o anumită mândrie sportivă, de atitudine. Eu pot înţelege lipsa de valoare, asta este, nu ţi-o poate da decât Dumnezeu, o ai sau n-o ai, însă atitudinea ţine de mândria jucătorului.

Nu avem jucători care să aibă o anumită mentalitate, care să poată să schimbe situaţia.
În momentul în care la naţională vin jucători din campionatul românesc, care în ultimii trei ani este dominat de CFR Cluj, o echipă alcătuită din jucători străini de valoare medie, ce doriţi?

Eu cred că este imposibil să schimbăm lucrurile mâine. Am ajuns în această situaţie pentru că mulţi ani la rând nu am făcut nimic. Şi când se întâmplă aşa, ajungi la ce spunea Dan Petrescu când eram la naţională, că 20 de ani n-o să ne calificăm la Campionatul Mondial. Noi spuneam că e nebun şi uite că Dan Petrescu mai are puţin şi are dreptate! Şi încă suntem bine, Doamne fereşte de mai rău!

Propun ca echipele din România să aibă obligativitatea de a avea un număr important de jucători români, un minim de 15 şi, în rest, să ia străini cât vor. Iar străinii care vin la noi în campionat, să joace măcar un meci la echipa lor naţională.

Ştiţi ce mi-a zis Cruyff când m-am transferat la Barcelona? «Te-am adus aici să faci diferenţa, jucătorii străini sunt condamnaţi să facă diferenţa!»", a spus Popescu pentru Dolce Sport.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite