Galeria (II)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai sunt câteva zile până la meciul Bosnia-România din preliminariile C.E. de fotbal. La Zeniça vor fi suporteri români.

Să sperăm că vor fi entuziaşti şi mai ales civilizaţi pentru a nu-i provoca pe bosniaci  la mânie. Meciul trebuie să se joace doar pe teren.

În unele părţi, iubitorii de sport adaugă la numele ţării şi o încurajare mai lungă. Cei care au avut prilejul să urmărească o întrecere sportivă în care evoluează suedezi nu se poate să nu fi remarcat originalul mijloc prin care sunt încurajaţi cei echipaţi în galben şi albastru.

Este vorba de două versuri, recitate  în cor de întreaga „galerie" şi care se încheie cu celebrul HEIA! HEIA! HEIA! Iată textul complet al acestui cunoscut strigăt:„Heia Sverige, friskt humor, det or det som susen gor, heia, heia, heia!", traducerea (aproximativă) fiind următoarea: „Hai Suedia, cu o proaspătă voie bună, căci numai ea îţi va aduce victoria, hai, hai, hai!"

Este în aceste cuvinte simple un generos apel la luptă sportivă, la luptă cu fruntea senină, care împrieteneşte şi înalţă deopotrivă pe învingător şi pe învins. Publicul suedez îşi îndeamnă sportivii cu o energie şi o dragoste puţin egalate în lume. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite