Francezii şi-au luat consilier psihologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Componenţii naţionalei de fotbal a Franţei s-au întâlnit după-amiază cu un consilier psihologic solicitat de selecţionerul Laurent Blanc pentru pregătirea psihică a jucătorilor convocaţi la lot, informează cotidianul L'Equipe.

"Consilierul a sosit. Astăzi, jucătorii echipei Franţei s-au întâlnit cu acesta chiar înainte de a lua prânzul", scrie sursa citată.

Cotidianul L'Equipe menţionează că informaţia a fost confirmată de atacantul echipei Olympique Marseille, Loic Remy. "Ieri, antrenorul ne-a confirmat dorinţa sa de a face apel la serviciile unui consilier psihologic. Laurent Blanc ne-a explicat că şi el a recurs la serviciile unui astfel de consilier de-a lungul carierei sale. Personal, eu nu am avut nevoie niciodată de un psiholog, m-am descurcat fără. Însă este adevărat că în cariera unui fotbalist există momente bune şi momente mai puţin bune, iar unii jucători sunt mai fragili decât alţii", a precizat Loci Remy.

Selecţionerul Laurent Blanc a declarat, într-un interviu acordat pentru Journal du Dimanche, că vrea să angajeze un consilier psihologic pentru jucătorii din naţionala Franţei, a anunţat, duminică, L'Equipe. "Discut cu jucătorii la micul dejun, la biliard... Trebuie să facem acest lucru, dacă nu, jucătorul se închide în el. Este mult mai important ce are să-mi spună el, decât ce am eu ce să-i spun. Suntem primii psihologi. Nu este baza meseriei noastre, dar devine tot mai mult. De altfel, vreau un consilier psihologic pentru echipa Franţei", a declarat Blanc.

Potrivit sursei citate, Blanc este interesat de un consilier psihologic individual, care să meargă la jucători la echipele lor de club. El a mărturisit că s-a întâlnit cu Jean-Marie Goyeneche, care a lucrat cu echipa de rugby a Franţei, însă nu a decis încă dacă se va folosi de serviciile lui.

L'Equipe adaugă, marţi, că nu există încă informaţii privind identitatea psihologului chemat în cantonamentul de la Clairefontaine.



Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite