Florescu se antrenează prin parcuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preferatul lui Răzvan Lucescu la echipa naţională refuză să se întoarcă la Alania şi se pregăteşte singur la Cluj. George Florescu (27 de ani), jucătorul contestat de toată lumea, dar apreciat de selecţionerul Răzvan Lucescu, a ajuns în situaţia de a se pregăti de unul singur prin parcurile din Cluj.

Internaţionalul român care are nouă selecţii la prima reprezentativă, toate în mandatul lui Răzvan Lucescu, a rămas de căruţă după ce conducerea Alaniei Vladikavkaz a decis să-l pună pe liber, deoarece avea prea mulţi străini în lot. S-a întâmplat la începutul lunii martie, iar de atunci Florescu a tot încercat să se transfere la alt club, mai ales că avea la mână o hârtie cu ajutorul căreia putea pleca oricând.

Geo Flores, cum e alintat mijlocaşul preferat al lui Răzvan Lucescu, a fost la un pas de a semna cu o echipa din Ucraina, mutare nerealizată din cauza unor probleme financiare. Supărat de eşecul transferului, Florescu a refuzat să se mai antreneze cu preparatorul fizic pus la dispoziţie de Alania. Mai mult decât atât, a părăsit Rusia şi s-a întors la Cluj, aşteptând meciul decisiv cu Bosnia, din iunie, în timp ce se pregăteşte de unul singur, alergând prin parcuri.

„Ruşii i-au pus la dispoziţie un preparator fizic, dar George nu mai vrea să joace în liga a doua şi a ales această variantă. Lucrăm intens în aceste zile şi sper să-i găsim o echipă pe măsura valorii sale", a spus agentul jucătorului, Tiberiu Petriş, încercând să acrediteze ideea că Florescu s-a săturat de ruşi, şi nu invers. Acesta mai susţine că oficialii echipei din spaţiul ex-sovietic îi plătesc în continuare salariul fotbalistului, deşi, practic, nu se folosesc deloc de serviciile lui, ba chiar l-au scos şi de pe site-ul oficial al clubului.

A avut ofertă de la Lokomotiv Moscova

Pentru Florescu, anul 2011 a fost numai cu ghinioane. În ianuarie, el a ratat un transfer în prima ligă rusă, la Lokomotiv Moscova. A rămas la Alania, care înaintea începerii sezonului l-a disponibilizat, întrucât în divizia a doua din Rusia numărul de străini e limitat. Cum peste tot campionatele sunt în plină desfăşurare, sunt puţine şanse ca Florescu să se mai poată transfera undeva până la vară. Anul acesta, George a jucat un singur meci oficial, cel din Bosnia, pierdut de tricolori în martie.

Deşi Gigi Becali a anunţat la un moment dat că l-ar vrea pe Florescu, patronul Stelei nu şi-a dus până la capăt intenţiile. Şi Florian Walter, patronul lui „U" Cluj, a spus că l-ar putea aduce pe Florescu la echipa la care s-a format, însă şi-a dat seama că are mijlocaşi mai buni în lot şi a renunţat la această idee. 

"E o ruşine să joace la echipa naţională un fotbalist care nu are echipă de club. Intrăm în istoria fotbalului.''
Ioan Becali
fost impresar FIFA

În afara lui Florescu, mai sunt şi alţi fotbalişti români care, deşi se antrenează cu echipele lor, joacă puţin înspre deloc la formaţiile de club. Cei mai mulţi dintre aceştia vor fi nevoiţi ca din vară să-şi găsească un alt angajament. Dintre „şomeri", majoritatea evoluează în prima ligă germană: Ioniţă, Marica, Deac şi Max Nicu.

„Răzvan ar trebui să-şi dea demisia"

Acţionarul dinamovist Cristi Borcea l-a atacat din nou pe selecţioner. "Am ajuns alături de Burkina Faso şi celelalte echipe din lumea a patra. Dacă eram la Comitetul Executiv, sigur pleca Răzvan Lucescu. Nu ştiu cum s-a admis să se facă un raport al echipei naţionale şi să nu fie prezent selecţionerul. Sigur meciul cu Bosnia va fi ultimul pentru Răzvan. La cum a vorbit preşedintele federaţiei şi la cum joacă echipa naţională, el trebuia să aibă demnitatea şi mândria să-şi dea demisia", a spus Borcea.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite