Este oficial. Amicalul România - Argentina a fost anulat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sud-americanii au confirmat faptul că nu vor veni la Bucureşti.

Argentina a răspuns scrisorii lui Mircea Sandu şi a anunţat că nu mai vine la Bucureşti pentru amicalul din 10 august.

Mai jos găsiţi comunicatul postat pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal:

După mai multe zile marcate de incertitudine și negocieri, Federația de Fotbal a Argentinei (AFA) a decis să nu onoreze contractul încheiat cu Federația Română de Fotbal în luna octombrie 2010. În cursul serii zilei de azi, 29 iulie a.c., AFA ne-a trimis o scrisoare oficială, prin care, invocând ședința Comitetului său Executiv din data de 25 iulie a.c., în cadrul căreia a fost înlocuit staff-ul tehnic al echipei naționale A, procedându-se și la reformarea colectivelor tehnice ale celorlalte echipe reprezentative ale țării respective, anunță că echipa națională A a Argentinei nu se va prezenta la București, în vederea meciului amical cu reprezentativa similară a României, joc programat la data de 10 august a.c. FRF respinge propunerea inserată în scrisoare, aceea de a disputa un alt joc amical contra Argentinei, la o dată FIFA care ar urma să fie stabilită de comun acord.

Federaţia Română de Fotbal îşi manifestă indignarea faţă de această hotărâre unilaterală şi abuzivă, care reprezintă, pe lângă lipsă de respect faţă de suporterii români şi faţă de FRF, o încălcare flagrantă a contractului. Astfel, din păcate, nemaiavând adversar, anunţăm anularea acestui meci de gală...

Oamenii care au cumpărat biletele menţionate vor avea două opţiuni: fie le vor păstra pentru jocul România - Franţa, din cadrul preliminariilor EURO 2012 (6 septembrie a.c., de la ora 21.30), fie le vor returna şi vor primi în întregime banii cheltuiţi pentru achiziţionarea lor, incluse fiind şi taxele. FRF îşi asumă responsabilitatea rezolvării chestiunii, astfel încât cumpărătorii de bilete să nu fie păgubiţi financiar cu nici măcar un leu.

Este de la sine înţeles că, luând act de o practică jenantă, nedemnă şi inadmisibilă la un asemenea nivel, FRF se va adresa FIFA şi/sau, dacă va fi cazul, organismelor sportive competente internaţionale, solicitând AFA substanţiale daune materiale şi morale.

Direcţia Presă şi Relaţii Publice a FRF

Asociaţia de Fotbal din Argentina (AFA) a anunţat, luni seară, pe site-ul oficial, că a decis suspendarea meciului amical cu România, programat la 10 august, la Bucureşti, după demiterea selecţionerului Sergio Batista. Meciul amical România - Argentina era programat la 10 august, la inaugurarea Arenei Naţionale. În replică, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că în cazul în care meciul România-Argentina nu se va mai disputa va cere despăgubiri federaţiei sud-americane mai mari de două milioane de euro. "Am încheiat scrisoarea către preşedintele Julio Grondona cu precizarea că mă voi adresa FIFA în cazul în care nu va avea loc pentru daune substanţiale, dar nu mă interesează asta. Se înţelege că neparticiparea unor jucători atrage după sine penalităţi. Dacă nu mai vin îi dau în judecată", a spus atunci Mircea Sandu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite