Emil Săndoi selecţioner România U21: „Avem ghinion“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul e descumpănit că n-a scăpat de singurul adversar pe care ar fi vrut să-l evite: Franţa. Emil Săndoi este încrezător că, după trei campanii ratate sub comanda sa, România se va califica în sfârşit la un turneu final de tineret, după 13 ani de pauză.

„Adevărul": Ce şanse are România să treacă de această grupă preliminară pentru Euro 2013?

Emil Săndoi: Se va da o luptă în trei: noi, Franţa şi Slovacia. Normal, sincope pot apărea şi cu Letonia, care chiar ne‑a încurcat în campania precedentă, sau Kazahstan. Până şi ei formează o echipă incomodă, mai ales că la tineret fluctuaţiile sunt mari şi dese.

Am avut ghinion la tragerea la sorţi?

Păi, vi se pare că am avut noroc?! La barajul trecut, m-am rugat să nu picăm cu Anglia, cu ei am picat. Acum, am declarat că, din urna a doua valorică, nu vreau Franţa, fix cu ei vom juca. Şi francezii sunt de departe cei mai valoroşi adversari pe care îi puteam întâlni. Glumind puţin, pot spune că port ghinion României la tragerile la sorţi.

Ne mulţumim cu locul doi?

Cât timp numărul de puncte ne permite să jucăm la baraj, da, de ce nu?! Totuşi, promit să ţintim prima poziţie, aşa cum am făcut-o şi în ediţia precedentă, când am câştigat detaşat grupa. Sunt încrezător că, în sfârşit, ne vom califica.

Cum vi se pare generaţia actuală faţă de cea precedentă?

Sincer, mi-e greu să o evaluez acum. Nu am avut nicio acţiune cu băieţii până în momentul de faţă. Să vedem cum se prezintă acum, la 9 februarie, când vom juca împotriva Turciei U21, la ei acasă.

Care vor fi liderii actualei echipe?

Vă spun două nume: Gabi Matei, care joacă de doi ani în Liga I şi doar ce a semnat cu Steaua, şi Mihai Leca, de la Concordia Chiajna. Are doar 18 ani, dar m-a impresionat prin puterea de anticipaţie şi siguranţa intervenţiilor. În plus, eu mă aştept la multe de la jucători precum Cosmin Matei, Marius Alexe, Denis Alibec, Gheorghe Grozav şi Mihai Răduţ.

Grupa 9

- România
- Franţa
- Slovacia
- Letonia
- Kazahstan

- Câştigătoarele din fiecare grupă şi cele mai bune patru echipe de pe locul 2 vor merge la baraj, iar cele şapte echipe care se vor impune după o dublă manşă vor merge la turneul final din 2013, alături de gazda Israel.

- Meciurile de calificare din grupă, dar și cele de baraj se vor juca între 25 martie 2011 și 16 octombrie 2012.

Vedetele Franţei

Fundaşul lui PSG, Mamadou Sakho, şi mijlocaşul Yann M'Vila de la Rennes, ambii convocaţi constant la naţionala mare a lui Laurent Blanc, sunt cei mai cunoscuţi jucători pe care se poate baza selecţionerul Erick Mombaerts.

Tricolorii se reunesc în tranşe

Selecţionata României s-a reunit ieri pentru ultimele pregătiri înaintea „dublei" din preliminariile pentru Campionatul European din 2012 cu Bosnia Herţegovina. Tricolorii au programat un turneu în Cipru, unde vor susţine două amicale. Prima partidă va avea loc, marţi, 8 februarie, de la ora 20.30, la Paralimni, împotriva Ucrainei.

În funcţie de rezultatul înregistrat cu selecţionata pregătită de Yuriy Kalitvintsev, România va evolua, miercuri, tot de la 20.30, la Nicosia sau Paralimni, contra învingătoarei sau a învinsei din jocul Cipru - Suedia. Majoritatea fotbaliştilor convocaţi au venit ieri direct în Insula Afroditei. Totuşi, staff-ul tehnic, împreună cu Silviu Lung jr, Papp, Râpă, Sălăgeanu şi Silviu Ilie au plecat de la Bucureşti. Deac şi Raţ se vor alătura echipei la 5 februarie, urmând ca la 7 februarie să mai vină ultima parte a fotbaliştilor chemaţi de Răzvan Lucescu. În prima partidă, vor fi folosiţi numai fotbaliştii din Liga I, în timp ce în cea de a doua vor intra şi stranierii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite