Emil Săndoi reface naţionala cu stranieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Săndoi rămâne antrenorul naţionalei de tineret
Săndoi rămâne antrenorul naţionalei de tineret

Antrenorul semnează astăzi prelungirea contractului, având ca prim obiectiv reconstrucţia echipei cu jucători „de afară“. Emil Săndoi rămâne în continuare selecţionerul naţionalei de tineret a României, în ciuda ratării calificării la Europeanul de anul viitor.

Oficialii de la FRF i-au propus un nou contract cu obiectiv calificarea "tricolorilor" la turneul final European din 2013, iar astăzi antrenorul va semna actele."Suntem mulţumiţi de modul în care a arătat echipa de tineret în preliminarii şi, chiar dacă nu am reuşit să ne calificăm la Euro, am considerat că e normal să continuăm cu Emil Săndoi", ne-a declarat directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu.

În mandatul lui Săndoi, naţionala mică a avut un parcurs imprsionant: 52 de partide şi doar 4 înfrângeri. „S-a considerat că am făcut treabă bună. Cei de la Federaţie mi-au propus prelungirea contractului încă dinaintea barajului cu Anglia, dar atunci nu era momentul să vorbim despre aşa ceva. Am reluat discuţiile, am ajuns la un numitor comun şi trebuie doar să semnăm actele", a epxlicat Emil Săndoi. Pentru noua campanie, antrenorul s-a gândit să schimbe puţin strategia şi va apela mai mult la jucătorii români din străinătate. "Voi lua fotbalişti născuţi după 1990 şi mă voi baza mult pe cei care joacă în străinătate. Mă gândesc aici la Pena, Mladen, Daminuţă sau Grozav", a spus selecţionerul "tricolorilor" mici.

Vrea să-l naturalizeze pe dumitru cardoso

Şi jucătorul suedezo-român al celor de la Napoli este în vizorul lui Săndoi. "Dumitru Cardoso a evoluat pentru Italia U19 şi U20, dar am discutat cu el şi mi-a zis că ar vrea să vină la naţionala României. Mă voi duce în Italia să-l văd jucând şi să mai vorbesc cu el", a mai spus tehnicianul. Pe lângă "stranieri", Emil Săndoi îi are în vizor şi pe dinamovistul Marius Alexe, pe puştiul minune al Stelei, Cosmin Matei şi pe gălăţeanul Cornel Râpă.

“Noua generaţie a echipei de tineret ar putea fi cea mai bună din istorie."
Emil Săndoi  antrenor naţionala de tineret

s
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite