Dorel Stoica, la naţională, prin Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piţurcă l-a anunţat pe dinamovist că, după „dubla“ cu Vorskla Poltava, va fi chemat la „naţională“ pentru meciurile cu Luxemburg şi Franţa. Prestaţia lui Dorel Stoica în meciul cu Pandurii l-a determinat pe Ciobotariu să-l titularizeze mâine contra ucrainenilor de la Vorskla, dar şi pe „Piţi“ să-l convoace la lot.

Dinamoviştii au încercat patru ani să-l achiziţioneze pe Dorel Stoica, dar nici acum nu e târziu pentru olteanul de 32 de ani să-şi etaleze calităţile în „Ştefan cel Mare". Jucătorul, care poate evolua atât ca mijlocaş defensiv, cât şi ca fundaş central, şi-a demonstrat calităţile la partida cu Pandurii. Chiar dacă a crescut la juniori cu fotbalişti ca Rădoi, Şoavă sau Boştină, ascensiunea sa a început târziu, abia în 2005, când a ajuns la Universitatea Craiova. Până atunci, a jucat numai prin ligile inferioare, şi chiar a vrut să renunţe la fotbal şi să plece la muncă în Spania. Evoluţiile bune l-au făcut remarcat şi, în timp, a devenit unul dintre preferaţii actualului selecţioner Victor Piţurcă, care l-a luat cu el la echipele pe care le-a condus.

Acum, debutul bun la Dinamo şi lipsa lui Tamaş, exclus pentru escapadele bahice de la echipa naţională, i-au asigurat lui Dorel o convocare pentru data de 2 septembrie, când România va întâlni Luxemburgul. Până să evolueze pentru tricolori, Stoica trebuie să mai treacă un singur test, „dubla" din play-offul Ligii Europa, unde Dinamo întâlneşte Vorskla Poltava. Oricum, jucătorul originar din Turnu Severin a fost deja înştiinţat să se pregătească exemplar pentru partida din Ucraina, pentru ca selecţia la „naţională" să se apropie şi mai mult.

Mama ţine cu Dinamo, tatăl, cu Steaua

Deşi a jucat mult timp pentru echipa din Bănie, în familie nu s-au regăsit fani ai alb-albaştrilor. Acum, mama sa este cea mai fericită pentru că fiul cel mic, el fiind mezinul într-o familie cu patru băieţi, joacă la echipa ei de suflet, Dinamo, în timp ce tatăl lui Dorel este suporter al Stelei. Însă, cât timp a evoluat pentru Universitatea, el transformase o cameră a casei într-un „muzeu" dedicat formaţiei din Craiova.

Şi-a luat BAC-ul la 30 de ani

Fostul căpitan al Universităţii a luat examenul de Bacalaureat abia în 2009, când avea 30 de ani. Jucătorul a urmat cursurile secţiei de informatică-matematică ale unui liceu particular din Drobeta-Turnu Severin. La examenul final a obţinut media 8,13.Un alt dinamovist, Ionel Dăniculescu, 34 de ani, va da Bac-ul în această toamnă.

Şi-a apărat prietena cu pumnul

În vara lui 2009, Dorel şi iubita sa, Bianca, se aflau la plajă. Prietena sa a plecat scurt timp de lângă el, iar când s-a întors avea capul spart, ea povestindu-i iubitului că fosta concubină a fotbalistului, Pamela, a agresat-o. Dorel s-a răzbunat, şi i-a administrat o corecţie severă fostei sale „jumătăţi".

4 selecţii are Dorel Stoica la echipa naţională, unde a înscris un gol şi un autogol.

Telex

Mircea Lucescu: „Atenţie la Vorskla Poltava!". Antrenorul lui Şahtior a atras atenţia asupra formaţiei din campionatul ucrainean. „Dinamo nu va avea un meci uşor cu Poltava. Este o echipă care face presing agresiv", a dezvăluit „Il Luce".

Alexe s-a făcut băiat cuminte. Atacantul lui Dinamo şi-a revenit după o accidentare şi va face parte din lotul deplasat în Ucraina. Marius Alexe a renunţat la creasta care i-a atras critici, afişând acum un tuns „numărul unu".

Borcea a cerut cadou de nuntă. Acţionarul lui Dinamo se va căsători religios cu Alina Vidican, duminică viitoare. Borcea a vorbit cu elevii lui Ciobotariu, cărora le-a cerut drept cadou de nuntă calificarea echipei în grupele Ligii Europa, după „dubla" cu Poltava. „Ne-a spus să-i facem un cadou de nuntă frumos", a zis Liviu Ganea.

Restanţe salariale de o lună. Faţă de sezonul trecut, „câinii" nu mai sunt în urmă cu banii de şase luni. „Cu salariile stăm oarecum bine, mai avem o singură lună de primit", a prezentat situaţia Ganea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite