Doar victoria ne dă speranţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă Bosnia bate din nou Belarus, orice punct pierdut în faţa Franţei îi scoate definitiv pe tricolori din cursa pentru calificarea la Campionatul European din 2012. Chiar şi cu o victorie în meciul de mâine cu Franţa, avem nevoie de un pas greşit al Bosniei pentru a prinde locul secund.

De pe „Arena Naţională" şi din faţa televizoarelor, ochii românilor vor fi aţintiţi şi spre celălalt meci care contează din Grupa D. În „infernul" de la Zenica care ne-a speriat şi pe noi, Belarus poate da o mare mână de ajutor României, orice punct câştigat de ex-sovietici menţinându-ne în cărţile calificării chiar şi în cazul în care Franţa ne va bate mâine. În schimb, dacă noi pierdem şi Bosnia câştigă, totul s-a terminat pentru tricolori. În această ultimă situaţie, Dzeko şi compania vor mai avea nevoie să bată Luxemburgul pe teren propriu pentru a fi siguri de locul de baraj. Iată cum variază şansele României în funcţie de rezultatul meciului Bosnia - Belarus.

Dacă pierdem cu Franţa

O victorie a Bosniei ne scoate, practic, din competiţie. Un egal sau un succes al bieloruşilor ne obligă să câştigăm ultimele două meciuri şi să ne rugăm ca Franţa să bată Bosnia acasă în ultima etapă.

Dacă facem egal cu Franţa

Suntem eliminaţi de o victorie a Bosniei. În schimb, cel puţin un punct scos de bieloruşi ne lasă speranţa de a bate noi tot până la final şi de a profita de un egal sau o victorie a Franţei cu Bosnia.

Dacă învingem Franţa

Victoria Bosniei ne încurcă rău, caz în care vom avea nevoie ca ex-iugoslavii să nu câştige în Franţa, la 11 octombrie. Dacă Belarus se întoarce cu puncte din Bosnia, atunci depindem doar de noi (două victorii din ultimele două meciuri, cu Belarus şi Albania) pentru a ocupa locul doi la finalul grupei. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite