Dezinteres naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marica (stânga) şi colegii săi au înfruntat Belarusul în faţa unor tribune goale
Marica (stânga) şi colegii săi au înfruntat Belarusul în faţa unor tribune goale

FRF a pus vineri în vânzare biletele pentru amicalul România – Uruguay, programat la 29 februarie, dar interesul publicului e minim, doar 500 de tichete fiind vândute până aseară.

Primul meci al echipei naţionale pe teren propriu în 2012 se anunţă a fi un fiasco, cel puţin din punct de vedere al prezenţei publicului pe stadion. Şi asta nu din cauza valorii adversarului, Uruguay, care e locul patru la ultimul Campionat Mondial şi campioana Americii de Sud, ci pentru că naţionala nu pare să mai preocupe pe nimeni.

De vineri, când s-au pus în vânzare online tichetele pentru partidă, şi până aseară, când am intrat în posesia ultimelor cifre oficiale, s-au vândut în jur de 500 de bilete. Dezinteresul nu poate fi pus pe seama preţurilor biletelor care, cu excepţia celor de primă categorie, sunt accesibile.

5 lei pentru femei, copii şi pensionari

Simţind parcă faptul că un asemenea meci s-ar putea juca cu tribunele goale, FRF a hotărât din start ca femeile, copiii şi pensionarii să poată intra pe stadion cu doar 5 lei. Tichetele pentru ei vor putea fi achiziţionate, începând cu 24 februarie, doar de la casa de bilete de la „Arena Naţională", intrarea din strada Maior Coravu. În plus, federaţia speră să evite şi momentele penibile de la  partida cu Belarus, din octombrie 2011, ultima a tricolorilor pe teren propriu. Atunci se vânduseră doar 7.000 de tichete, şi pentru ca stadionul să nu rămână gol, restul până la 30.000, cât au încăput în primul inel, au fost împărţite gratis bătrânilor, copiilor şi femeilor.

Steaua s-a îmbogăţit pe „Arena Naţională"

În acest context, singura echipă care a profitat până acum la maximum de pe urma noii „Arene Naţionale" e Steaua. Practic, ori de câte ori a jucat pe noul stadion, trupa din Ghencea a făcut-o în faţa a minimum 40.000 de fani. S-a întâmplat la meciurile din Liga Europa, dar chiar şi în campionat, cu Rapid sau FC Braşov.

Donaţii pentru Neşu

FRF a hotărât să facă şi un gest umanitar. Banii încasaţi din vânzarea ultimelor 3.000 de bilete vor fi donaţi Fundaţiei  „Mihai Neşu", care luptă pentru îmbunătăţirea condiţiilor medicale şi de trai a copiilor cu handicap din Oradea.

Nici vedetele Uruguayului nu atrag

Adversarul României va veni la Bucureşti cu toate vedetele de care dispune. Astfel, Mutu şi compania se vor bate pe „Arena Naţională" cu napoletanul Edison Cavani, interistul Diego Forlan sau atacantul lui Liverpool, Luis Suarez şi măcar asta ar trebui să convingă publicul autohton. De asemenea, din trupa lui Oscar Tabarez nu vor lipsi nici portarul lui Galatasaray, Fernando Muslera, fundaşul lui Juventus, Martin Caceres sau mijlocaşul lui FC Porto, Cristian Rodriguez.

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite