„Definitiv“ e egal cu şase săptămâni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tamaş şi Mutu  au fost iertaţi  de selecţioner
Tamaş şi Mutu au fost iertaţi de selecţioner

După ce i-a exclus permanent, Victor Piţurcă a apelat din nou la Mutu şi la Tamaş. În afara celor doi, pe lista pentru meciurile cu Belarus şi Albania, mai apar numele lui Lobonţ şi Daniel Niculae, fotbalişti ieşiţi din circuit.

Aproximativ şase săptămâni au stat în exil cei doi jucători din naţionala României! Mutu şi Tamaş au fost pedepsiţi de selecţioner, după ce au petrecut înaintea amicalului cu San Marino. „Rebelii" nu au ajuns la timp în camerele din cantonament. Deşi, în august, Piţurcă spunea că ambii fotbalişti au fost excluşi definitiv din anturajul tricolorilor, Mutu şi Tamaş nu au lipsit de la naţională, de fapt, decât la „dubla" Luxemburg-Franţa, din care am „ieşit" cu patru puncte.

Selecţionerul şi-a mai încălcat o dată cuvântul: promisese că va apela din nou la petrecăreţi doar dacă România scoate şase puncte din precedentele două partide oficiale. Chiar şi aşa, cu şansele de calificare la Euro 2012 compromise în proporţie de 99 la sută, Mutu şi Tamaş au primit scrisori de pre-convocare pentru ultimele meciuri din preliminarii, cu Belarus (7 octombrie, pe Arena Naţională) şi cu Albania (11 octombrie, Tirana). Alte surprize în lotul stranierilor sunt Lobonţ şi Daniel Niculae, care n-au mai fost de mult la naţională. Totuşi, de pe această listă vor dispărea câteva nume săptămâna viitoare. 

Lista stranierilor

Portari: Lobonţ (AS Roma), Pantilimon (Manchester City FC)

Fundaşi: Săpunaru (FC Porto), Tamaş (WBA), Goian (Glasgow Rangers), Raţ (Şahtior)

Mijlocaşi: Cociş (FC Rostov), Lazăr (PAOK Salonic), Torje (Udinese), Bănel Nicoliţă (AS Saint-Etienne), Ianis Zicu (ŢSKA Sofia), Varga (Kuban )

Atacanţi: Mutu (AC Cesena), G. Bucur ( Kuban), Mazilu (Arsenal Kiev), Marica (Schal­ke 04), D.Niculae (AS Nancy), B. Stancu (Orduspor). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite