Defensivul Lucescu joacă la totul sau nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recunoscut pentru stilul său conservator, selecţionerul va miza pe cartea atacului în confruntarea cu Bosnia, într-un meci decisiv atât pentru el, cât şi pentru tricolori. Răzvan va folosi un trident ofensiv format din Mutu-Marica-Stancu şi speră ca oaspeţii să cedeze sub presiunea publicului din Giuleşti.

România nu mai are timp să fie prudentă! Selecţionerul şi jucătorii sunt cu cuţitul la os din cauza evoluţiilor sub aşteptări din actualele preliminarii. Ca şi în luna martie, când am întâlnit Bosnia în deplasare, meciul cu trupa vedetei Dzeko, de la Manchester City, este decisiv.

De această dată nu este nicio exagerare. Dacă pierdem, calculele noastre de calificare la turneul final vor da din nou cu virgulă. Răzvan este conştient de importanţa partidei cu bosniacii, şi a pregătit jocul în consecinţă. Adică pe cartea atacului, o tactică aproape deloc familiară selecţionerului. Lucescu jr ştie că, dacă pierde sau face egal, Mircea Sandu o să-i arate uşa.

După ce şi-a „câştigat" renumele de „X-man" pentru remizele pe care le înregistra la echipele pe care le-a antrenat, în special 0-0 sau 1-1, şi după ce s-a obişnuit ca sub tricolor să bage doi „închizători", pentru vineri, selecţionerul a pregătit trei oameni de profil ofensiv. Trioul pe care îl are în acest moment în minte este Mutu-Marica-Stancu. Planurile îi pot fi date peste cap de starea de sănătate a ultimului, care s-a antrenat separat în ultima săptămână. Dacă Stancu nu se va reface în timp util, în locul lui va intra Sânmărtean, de la Vaslui.

Azi ajunge şi Goian

Răzvan Lucescu a pregătit naţionala pe cartea ofensivă la antrenamentele din ultimele zile. Totuşi, trioul utilizat a fost Mutu-Marica-Sânmărtean, tocmai din cauza durerilor pe care le resimte jucătorul lui Galatasaray. Selecţionerul se aşteaptă ca „Motanul" să intre la „miuţele" normale de marţi. De astăzi, naţionala va fi la antrenamente în formulă completă. Va sosi şi Dorin Goian, care, aseară, a disputat finala Cupei Italiei, cu Palermo. În total, Lucescu jr va avea sub comanda sa 24 de fotbalişti.

„Cazarma" de la Mogoşoaia

Până astăzi, inclusiv, tricolorii au avut un program de voie, cu câte un antrenament pe zi, după care au fost lăsaţi liberi. De mâine, se schimbă foaia. Răzvan Lucescu va impune un cantonament în adevăratul sens al cuvântului, cu antrenamente mult mai tari. Tricolorii nu vor mai putea părăsi baza de la Mogoşoaia, unde vor dormi şi vor mânca până la ora meciului din Giuleşti.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite