Daniel Niculae şi Marica, speriaţi de Piţurcă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce selecţionerul a anunţat că nu va mai chema la naţională fotbalişti care nu joacă la cluburi, cei doi atacanţi au intrat titulari şi au reuşit câte o „dublă“ în acest weekend.

„Sunt îngrijorat că jucători importanţi ai echipei naţionale nu prea joacă la echipele de club - Săpunaru, Tamaş, Marica, Niculae, Torje... Vom avea meciul amical cu Uruguay la Bucureşti, de pe 29 februarie, şi vreau să dispun de cel mai bun lot. Am hotărât ca cei care nu joacă să nu vină. Dacă nu joacă la echipa de club e foarte greu să dea randamentul scontat la echipa naţională", a spus Victor Piţurcă imediat după amicalul cu Turkmenistan, scor 4-0.

Avertismentul public al selecţionerului pare să-i fi scos din amorţeală pe câţiva dintre fotbaliştii naţionalei, care au reuşit un weekend perfect. Primii au ieşit la rampă, sâmbătă, Ciprian Marica şi Daniel Niculae, care au reuşit câte o „dublă" pentru Schalke, scor 4-1 cu FC Köln, respectiv Nancy, scor 3-1 cu Auxerre.

Marica marcase doar în liga europa

„Sunt foarte mulţumit că am marcat. Am arătat că avem caracter, voinţă şi calitate. Am fost puţin surprins că am fost titular, dar antrenorul ne surprinde în fiecare zi", a declarat Marica, care s-a aflat la primul său meci ca titular în campionat. Până sâmbătă seară, Marica nu adunase decât 119 minute în 12 partide bifate din postura de rezervă, şi reuşise doar un gol în Liga Europa, pentru formaţia care îl plăteşte cu 2,5 milioane de euro pe sezon.

Şi Daniel Niculae a avut o sâmbătă perfectă, ajungând la o cotă de cinci goluri în tricoul lui Nancy şi devenind golgheterul echipei.
„Niculae nu a avut reţineri în faţa fostei sale formaţii. A făcut să tacă fluierăturile izbucnite la intrarea lui pe teren, marcând o dublă la revenirea sa triumfală pe Abbe-Deschamps", a scris cotidianul „L'Equipe". Atacantul român a jucat la Auxerre între 2006 şi 2010 şi a fost huiduit atunci când a revenit pe gazonul fostei sale formaţii. 

Bogdan Stancu a ajuns la golul 7 pentru Orduspor

Dacă sâmbătă a fost ziua lui Marica şi a lui Daniel Niculae, ieri, la rampă a ieşit fostul stelist Bogdan Stancu. Acesta a adus victoria echipei sale, Orduspor, în meciul jucat în deplasare cu Eskişehirspor, scor 1-0. Fostul stelist a punctat în minutul 55 şi a ajuns astfel la cota şapte pentru echipa antrenată de Hector Cuper.

Ce au făcut ceilalţi români:

- Cristian Săpunaru nu a fost inclus de Vitor Pereira în lot pentru meciul cu Gil Vicente, fundaşul romând fiind accidentat. Săptămâna trecută, el a stat mai mult în sala de forţă.
- Bănel Nicoliţă nu a avut o evoluţie prea bună pentru Saint-Etienne în eşecul cu Lille, scor 0-3, iar presa l-a taxat imediat. „Deşi a fost combativ, Nicoliţă nu a fost mereu inspirat. Jocul lui a fost banal", a scris „Le Progres".
- Gabi Tamaş a reintrat în graţiile antrenorului Roy Hodgson. Sâmbătă, el a fost titular în meciul WBA - Norwich, scor 1-2 din Cupa Angliei. În urmă cu o săptămână, el a evoluat şi în campionat, în succesul cu Stoke City, scor 2-1.
- Gabi Torje a fost iar rezervă pentru Udinese, în eşecul din campionat cu Juventus, scor 1-2. Fostul jucător al lui Dinamo nu a mai jucat pentru alb-negri din 18 decembrie, de la egalul cu Lazio, scor 2-2.  
- Dorin Goian a fost integralist în meciul Rangers - Hibernian, scor 4-0. El a primit un cartonaş galben, în minutul 36.
- Bogdan Lobonţ n-a fost nici măcar rezervă la partida Roma - Bologna.
- Adrian Mutu a fost integralist la Cesena, dar nu a putut împiedica înfrângerea echipei sale cu Atalanta.
- Pentru Lazio, Ştefan Radu a jucat toate cele 90 de minute ale meciului cu Chievo, dar nu s-a remarcat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite