Cu cine mergem în Brazilia?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sud-americanii şi-au anunţat lotul pentru meciul cu România, programat pe 7 iunie, în vreme ce Federaţia Română de Fotbal nu ştie nici măcar cine va sta pe banca tricolorilor. Deşi se zvonea că Ronaldo va reveni pe teren pentru Corinthians, oficial, onoarea de a participa la ultimul joc al „Fenomenului“ îi revine naţionalei României.

„Nu cerem prea multe de la el, doar să se bucure alături de prieteni", a spus selecţionerul Mano Menezes care, deşi nu l-a inclus pe Ronaldo în lotul pentru amicalele cu Olanda (4 iunie) şi România (7 iunie), a confirmat prezenţa acestuia pe teren. „Va intra în prima repriză, va juca câteva minute, după care la pauză îşi va lua rămas-bun de la fani", a adăugat Menezes.

În afara lui Ronaldo, din lotul brazilienilor mai fac parte vedete ca Robinho, Dani Alves, Maicon, Lucio, Neymar sau Pato, aşa că pentru naţionala lui Răzvan Lucescu se anunţă un test de foc. Ronaldinho şi Kaka nu au fost convocaţi, astfel că Mutu şi compania vor rata întâlnirea cu alte două superstaruri ale brazilienilor.

Oli, Piţi, Răzvan sau Fane Iovan

Dacă brazilienii ştiu ce vor, în privinţa tricolorilor lucrurile sunt în ceaţă. Teoretic, totul depinde de meciul cu Bosnia, de pe 3 iunie, când se va decide soarta lui Răzvan. Există însă varianta ca Lucescu jr. să plece indiferent de rezultatul partidei, întrucât e deranjat de atmosfera pe care i-a creeat-o Mircea Sandu. El ar urma să preia Rapid, lăsând liber postul de selecţioner. Dacă iniţial „Naşul" l-a dorit pe Olăroiu, care însă e tentat fie să plece la arabi, fie să rămână la Steaua, mai nou se pare că îl vrea înapoi pe Victor Piţurcă. „Mi-a zis finul meu, Borcea, că Mircea Sandu intenţionează să-l aducă pe Piţi înapoi", a dezvăluit Gigi Becali. Dacă Piţi e de acord să revină el ar putea pleca cu echipa în America de Sud, dar la fel de bine se poate ca tricolorii să fie conduşi de secundul Ştefan Iovan.

Meciul e de la ora 3.50

Partida cu cea mai galonată selecţionată a lumii este programată pe 7 iunie, la ora 21.50 locală (miercuri, 8 iunie, ora 3.50 la Bucureşti), pe Stadionul Pacaembu, din Sao Paolo. În Brazilia, tricolorii vor pleca pe 4 iunie, iar a doua zi după meciul de retragere a lui Ronaldo, naţionala se va deplasa în Paraguay, pentru meciul de pe 11 iunie.

Lotul Braziliei

- Portari: J. Cesar (Inter), Victor (Gremio), Jefferson (Botafogo), Fabio (Cruzeiro)
- Fundaşi: D. Alves (Barcelona), Maicon (Inter), T. Silva (Milan), D. Luiz (Chelsea), Lucio (Inter), Luisao (Benfica), A. Santos (Fenerbahce), Adriano (Barcelona)
- Mijlocaşi: L. Lucas (Liverpool), Ramires (Chelsea), Sandro (Tottenham), Elano (Santos), T. Neves (Flamengo), Henrique (Cruzeiro), Jadson (Şahtior), Elias (Atletico Madrid), Anderson (Man. United), R. Lucas (Sao Paulo)
- Atacanţi: Robinho (Milan), Neymar (Santos), Pato (AC Milan), Leandro (Internacional), Nilmar (Villarreal), Fred (Fluminense)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite