Debutul la naţională, cadoul perfect pentru Lung junior

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silviu Lung junior împlineşte astăzi 21 de ani şi ar putea fi titular mâine în poarta primei reprezentative a României. Goalkeeperul Universităţii Craiova îşi aniversează ziua de naştere în Austria, în cantonamentul echipei naţionale, iar cel mai de preţ cadou ar putea să il facă Răzvan Lucescu.

După ce Lobonţ a gafat în meciul cu Ucraina (scor 2-3), iar Pantilimon a apărat în amicalul cu Macedonia (0-1), Lung junior ar putea fi trimis mâine în poarta României, în ultimul joc al tricolorilor din Austria, cel cu selecţionata statului Honduras.

Convocat în premieră de Răzvan Lucescu, Silvică ar avea astfel parte de cel mai frumos cadou la împlinirea vârstei de 21 de ani. 

De acasă de la Craiova, tatăl său, Silviu Lung senior, îi ţine pumnii, însă spune că decizia îi aparţine doar selecţionerului.

Fostul portar al naţionalei şi al Craiovei Maxima nu a dorit să vorbească mai multe despre fiul său cel mic, „pentru că pot fi considerat subiectiv“. „Eu, ca părinte, nu-i doresc decât să fie sănătos şi să aibă cât mai multe realizări pe plan profesional. Cadoul îl aşteaptă acasă, dar nu pot să-l divulg, pentru că este un lucru care ţine de intimitatea familiei“, a afirmat Lung senior.

Ar fi un cadou perfect pentru el debutul la echipa naţională, dar totul depinde de decizia selecţionerului. Important pentru el este însă că se află acolo, că face parte din echipa naţională şi va juca atunci când este momentul“, a adăugat Silviu Lung, cel care a adunat în cariera sa 77 de selecţii în naţionala României.

image

Silviu Lung senior şi juniorul său, la un antrenament al Universităţii Craiova

Lung jr. este cel de-al treilea membru al familiei care a ajuns la naţională şi care a evoluat la Universitatea Craiova. Tatăl Silviu are la activ 418 meciuri în prima ligă, patru titluri şi patru Cupe ale României şi o finală de Cupa Campionilor jucată cu Steaua în 1989.

Silviu Lung junior a adunat 34 de prezenţe în Liga I, toate la Ştiinţa, cele mai multe dintre acestea, 29, bifându-le în sezonul recent încheiat.

Tibi Lung, fratele cel mare, are şi el 70 de meciuri în Liga I la Craiova şi Steaua şi o selecţie la naţională, cu Victor Piţurcă antrenor.
În aceste zile, Tibi a semnat un contract pe un an cu echipa de prima liga sud-africană Mpumalanga Black Aces, dupa ce i-a impresionat pe antrenori într-un meci de Premier Cup, conform presei din ţara organizatoare a Campionatului Mondial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite