Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo: „Piţurcă vrea să-şi justifice salariul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Procurorul“ dezaprobă decizia selecţionerului de a programa un turneu de pregătire în ianuarie şi spune că el nu le-ar fi permis dinamoviştilor să răspundă la convocări.

Ideea lui Victor Piţurcă de a-i aduna pe internaţionalii României din Liga I la un turneu în Antalya, în perioada 21 ianuarie-2 februarie, a iritat mai mulţi oameni de fotbal. Unul dintre ei e Cornel Dinu.

„Adevărul": Dinamo a transferat jucători importanţi, cum ar fi Curtean şi Strătilă. S-au acoperit posturile deficitare?

Cornel Dinu: Procesul de transferuri e în desfăşurare. Ciobotariu a mers în Portugalia să observe mai mulţi jucători la treabă. Avem nevoie de un mijlocaş de acoperire, pentru că situaţia lui Kone e mai delicată. Se află în ultimele 6 luni de contract şi s-ar putea să nu semneze prelungirea. Să spunem că pe dreapta ne-am acoperit prin venirea lui Strătilă, dar avem nevoie de mijlocaşi centrali, acolo, în zona lui Cătălin Munteanu.

Dorel Stoica nu e un jucător pe care să vă bazaţi?

Valoarea lui Dorel o decide antrenorul. Eu sunt mai pretenţios, am spus nişte lucruri despre el, ştiu ce-am spus, rămân la părerea mea.

Cristi Borcea a spus că vă implicaţi şi dumneavoastră în campania de transferuri, că se ţine cont de părerea dumneavoastră...

Nu ştiu ce a spus Cristi Borcea despre implicarea mea, dar, mă repet, procesul e unul mai lung. Când aduci un jucător la echipă, trebuie să-l observi cu şase luni înainte. Acum, pe cei care au venit, trebuie să vedem cum au venit, de unde au venit...

Steaua a început pregătirea la munte, în Poiana Braşov, iar Dinamo a alergat prin pădurea de la Săftica. Sunteţi de-acord cu cantonamentele bazate pe pregătirea fizică?

Da, sunt de acord cu pregătirea la munte de minimum o săptămână. Poate că e o metodă ce ţine de estul Europei, dar e bine-venită. În retur, Steaua va avea un randament fizic superior. Ce face Ilie Stan la Steaua face foarte bine. Aşa şi la Dinamo: în această perioadă e normal să se pună accentul pe pregătirea fizică. Ciobotariu şi stafful lui au lucrat colectiv, cu toţi jucătorii, cu baza pe rezistenţă fizică.

Deci sunteţi un mare fan al acestor cantonamente...

Anul trecut, Oţelul a luat campionatul după ce a efectuat un stagiu montan, cu oxigenare, cu bazine, cu rezistenţă. De fapt, această pregătire e menită să te pună pe picioare pentru meciurile amicale din Antalya.

Apropo de Antalya, selecţionerul a stabilit şi el un cantonament cu naţionala acolo...

Da, şi mi se pare foarte bizar. Cine în lumea asta îţi permite să faci un stagiu de pregătire, când tu ai următorul meci oficial peste opt luni?! Poate doar ca să-ţi justifici salariul, să arăţi că mai ai şi tu ceva treabă, altfel nu-mi explic. Dacă ne-am fi calificat la Euro, aş mai fi zis, dar aşa...

De ce sunteţi împotriva turneului?

Pentru că pregătirea fizică nu se face la echipa naţională, ci la club. Eu, dacă eram conducător cu putere de decizie la Dinamo, nu lăsam jucătorii noştri să meargă la această acţiune, pentru că FIFA şi UEFA nu mă obligă!

Contează mult pentru Dinamo că s-a întors Cristi Borcea?

Cristi e un suporter pătimaş al lui Dinamo. Noi trebuie să lucrăm în echipă, trebuie lăsate orgoliile la o parte, fiecare să se ocupe de un anumit segment.

35 de mii de euro pe lună e salariul lui Victor Piţurcă la echipa naţională.

Steliştii au fost scutiţi de jumătatea stagiului

Cea mai dezavantajată echipă de faptul că naţionala şi-a programat un stagiu în Antalya e Steaua. Roş-albaştrii vor disputa în februarie (16 şi 23) „dubla" cu Twente, din Liga Europa, şi Ilie Stan ar fi vrut ca jucătorii lui să nu lipsească nicio zi de la pregătiri. S-a găsit, totuşi, o soluţie de compromis: steliştii vor rămâne în programul naţionalei numai şase zile (21-27 ianuarie) şi vor juca doar în amicalul cu Turkmenistan (locul 146 în clasamentul FIFA), care contează în palmaresul naţionalei. Astfel, ei vor lipsi de la antrenamentele echipei de club numai trei zile, pentru că lotul Stelei va ajunge în Antalya la 24 ianuarie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite