„Copiii“ Revoluţiei ridică echipa naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua echipă a României creşte pe umerii unor fotbalişti născuţi în 1989 – Torje, Papp, Chiricheş, Găman, Chipciu – sau în 1990, în cazul lui Gicu Grozav, Alexe, Râpă şi Maxim.

„Nu ştiu dacă vom merge la Mondialul din 2014, dar sunt convins sută la sută că ne vom califica la EURO 2016". Care ar fi argumentele lui Mircea Sandu să facă o astfel de afirmaţie? La Campionatul European din Franţa de peste patru ani vor participa 24 de echipe, deci cresc opţiunile de calificare. În plus, generaţia de jucători tineri ai naţionalei dă semne că nu este nici pe departe atât de slabă precum a fost conturată de anumiţi oameni de fotbal.

gică Hagi: „Îmi daţi dreptate după doi ani"

În amicalul cu Austria de astăzi, Victor Piţurcă va folosi din nou o formulă bazată pe jucători născuţi în preajma Revoluţiei din 1989. Gabriel Torje, Paul Papp, recent transferat la Chievo Verona pe 2,5 milioane de euro, stelistul Chiricheş, urcat la mijloc pentru acest meci, Valerică Găman sau Grozav, omul meciului cu Elveţia, devin soluţii certe pentru naţională. Pe lângă ei, Alexe, Chipciu, Râpă şi Maxim revendică o poziţie măcar în lot şi pentru acţiunile viitoare ale naţionalei.

„În ultimii ani se tot vorbeşte despre tineri, de juniori, de copii, de băieţi tineri talentaţi. Mă bucur mult că după doi ani îmi daţi dreptate, că avem resurse, n-am vorbit gratuit, am ştiut ce-am spus atunci. România are talent, are resurse, trebuie să-i găsim şi să le dăm şansă", susţine Hagi.

„Federalii", în vacanţă

Amicalul cu Austria se dispută de la ora 21.30, în cunoscuta staţiune turistică Innsbruck, pe stadionul Tivoli (capacitate 17.000 de locuri). Sunt aşteptaţi circa 13.000 de suporteri austrieci, biletele având preţuri între 9 şi 28 de euro. Pentru fanii români care doresc să meargă la meci va fi deschisă o casă specială, cu bilete de 15 euro. Oficialii FRF au profitat de ocazie pentru a admira peisajul, iar Adalbert Kassai chiar a venit la un antrenament în maiou, pentru a prinde un bronz de munte.

Amintiri urâte pentru Piţurcă

Ultima partidă dintre Austria şi România s-a disputat în preliminariile Mondialului din 2010, la 1 aprilie 2009. Austriecii au câştigat cu 2-1 la Klagenfurt, determinând plecarea lui Victor Piţurcă de la cârma naţionalei. Din echipa noastră se mai regăsesc în lotul actual Lobonţ, Goian, Raţ şi Tănase, cel care atunci a marcat pentru România. 

Cotaţi la egalitate cu austriecii

Dacă în meciul cu elveţienii România a fost cotată ca outsider, balanţa s-a echilibrat pentru jocul de azi. La BetCafeArena, Austria şi România au aceeaşi cotă pentru victorie, 2,60, în vreme ce egalul e apreciat la 3,20. Naţionala Austriei vine după un succes în amicalul cu Ucraina, scor 3-2, disputat tot la Innsbruck. Antrenor e elveţianul Marcel Koller, iar vedetele echipei sunt Janko (FC Porto), Alaba (Bayern München) sau Arnautovici (Werder Bremen).

25 de ani este media de vârstă a naţionalei care va juca astăzi în partida amicală cu Austria.

" Românii nu au cele mai mari nume, dar dispun de mulţi jucători tineri şi rapizi. "
Marcel Koller  antrenor Austria

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite