Ciprian Marica: „Aşteptam mai mult de la Brazilia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Marica
Ciprian Marica

Căpitanul de ieri al tricolorilor spune că naţionala cariocas n-a arătat mare lucru contra României, deşi a avut multe ocazii de gol. Marica a ţinut să joace, seşi era accidentat, contra Braziliei, fiind singurul stranier care a trecut Oceanul şi n-a plecat în vacanţă. El a purtat în premieră banderola de căpitan.

„Adevărul": A meritat efortul făcut?

Ciprian Marica: Sigur că da. Brazilia o întâlneşti poate o dată în cariera de jucător. Nu-mi pare absolut deloc rău că am venit aici cu naţionala României. Eu oricum nu am jucat foarte mult în acest sezon, nu pot spune că eram obosit şi aveam nevoie de vacanţă.

Meciul cum a fost?

Exact cum ne aşteptam. Au fost peste noi, dar sincer, aşteptam mai mult de la echipa Braziliei. Nu cred că e în cea mai bună formă la momentul actual, dar mai au timp până începe Copa America.

Putea România obţine mai mult?

Rezultatul e onorabil. Noi n-am contat aproape deloc în atac, am avut aşa nişte oportunităţi, dar, în rest, eu spun că s-a jucat bine. Băieţii au avut curaj şi entuziasm, nu ne-am precipitat, am încercat să păstrăm posesia atât cât am putut.

Dacă aveam şi noi toţi titularii puteam spera mai mult?

Dacă erau şi ceilalţi jucători din meciul cu Bosnia, probabil că puneam mai multe probleme. S-a văzut lipsa unor titulari, mai ales pe faza defensivă, pentru că  eu cred că acolo am suferit. Dar a fost o experienţă bună pentru toţi jucătorii, mai ales pentru cei tineri. Să joci contra Braziliei este un vis pe care nu mulţi şi-l pot realiza, şi nu ne-am făcut de râs.

Crezi asta?

Da. Mi-au spus-o şi foştii mei colegi de la Şahtior, Elano şi Jadson. M-am întreţinut cu ei după meci şi mi-au mărturisit că se aşteptau să ne dea mai multe. Le-a plăcut echipa noastră, cu mulţi tineri.

Atmosfera?

Frumoasă, dar sub cea din Giuleşti, de la meciul cu Bosnia. Atunci a fost nebunie curată, acum, doar o sărbătoare ponderată.

Brazilienii au aplaudat o serie de pase ale colegilor tăi...

Ştiu, dar cred că au făcut-o ca să-şi incite jucătorii. Din ce am înţeles, suporterii sunt foarte supăraţi că Brazilia nu mai înscrie.

Ronaldo te-a impresionat?

Mereu m-a impresionat, pentru că a fost cel mai bun jucător al lumii. Acum a jucat şi el aşa, ca să iasă din scenă frumos. N-a făcut mare lucru, dar a meritat toţi bani.

Ai făcut schimb de tricou?

Nu, n-am făcut. Obiectivul meu aici a fost să dau gol.

Marica, incert pentru meciul cu Paraguay

Atacantul naţionalei a bifat 72 de minute împotriva Braziliei, însă durerea de la gleznă, prezentă încă de dinaintea meciului, s-a acutizat. Astfel, Marica a devenit incert pentru duelul cu Paraguay, care se va juca sâmbătă, 11 iunie, de la 23.00, în direct la TVR 1.

"Astfel de meciuri vor ajuta jucătorii noştri să crească în valoare. Peste doi ani vom avea o echipă mare. Nu mi-a fost teamă de acest meci, mai mult mi-e frică de partida cu Paraguay."
Mircea Sandu
preşedinte FRF

"Am dat tot ce avem mai bun. Am jucat cu demnitate şi fără frică, n-am făcut România de ruşine. Eu zic că a contat şi diferenţa de fus orar."
Gabi Torje
mijlocaş România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite