„Cine e Chivu? N-am auzit de el. Aaa, joacă la Inter?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a ajuns la fotbal de râsul Europei. Până şi luxemburghezii ne iau peste picior. Nu cunosc niciun tricolor şi ne-au invitat să vedem împreună Euro 2012, adică din faţa televizorului. Este clar, la nivel de naţională nu mai însemnăm nimic în lume! Sub comanda lui Răzvan Lucescu, tricolorii şi-au pierdut respectul printre adversari.

Altădată victime sigure, acum şi luxemburghezii îndrăznesc să spere că ne vor pune beţe-n roate, şi chiar la noi acasă. Tupeul lor, justificat şi de rezultatele noastre dezastruoase, merge atât de departe încât oaspeţii de la Piatra Neamţ şi-au permis să ne facă o invitaţie.

„Haideţi să ne uităm împreună la TV, dacă tot rămân ambele formaţii acasă. Să vedem Euro în acelaşi loc", a spus Ben Payal, despre care Mutu cu siguranţă n-a auzit. „Nu face nimic, doarme toată ziua, se uită la TV şi se joacă la Playstation", a fost descris Payal de către un coleg. Nu-i nimic, nici ei nu ştiu mare lucru despre ai noştri. „Chivu are rude în acest oraş? Dar cine e Chivu? A, joacă la Inter?" s-a mirat un alt luxemburghez.

Glumă-glumă, dar micuţa echipă ce ocupă ultimul loc în grupa noastră e pusă pe fapte mari. „Noi n-avem decât doi jucători profesionişti. Mulţi lucrăm şi altceva în restul timpului. Oricum, să nu fiţi atât de sigur că o să ne bateţi. Nu e un derby, de ce să spunem asta? Dar n-o să aveţi un meci uşor", a spus Eric Hoffman.

Delegaţia Luxemburgului s-a plimbat ieri prin centrul oraşului Piatra Neamţ, după ce a ajuns sub Pietricica duminică seară. Câţiva luxemburghezi şi-au făcut poze cu Hotelul Ceahlăul, la care sunt cazaţi.

Hagi, Dracula şi cocaina

Într-o prezentare a României înainte de meciul din această seară, cotidianul luxemburghez „Tageblatt" a caracterizat ţara noastră printr-un articol sub titlul „Hagi, cocaina şi Valahia!" În prezentarea făcută de adversarii noştri mai apar numele lui Dracula, „cel mai faimos vampir din istoria literaturii", şi cel al „fostului tiran" Ceauşescu. „Liderul fotbaliştilor români este Mutu, suspendat în trecut pentru consum de cocaină", se arată în analiza celor din Ducat. 

Piticul Torje se crede mare

Gabriel Torje (21 de ani) s-a simţit ironizat când a fost întrebat dacă România poate învinge Luxemburg. „Mă luaţi la mişto, asta e ironie, sau ce? Sigur că putem învinge, aşa cum putem bate orice adversar". Nici comparaţiile cu Insulele Feroe nu i-au convenit „Piticului" de la Dinamo. „După două înfrângeri, toţi ne critică. Cum puteţi să ne comparaţi cu Feroe? Întrebările mă jignesc", s-a plâns mijlocaşul dreapta.

Preliminarii Euro 2012

GRUPA D

Vineri

Luxemburg - Franţa 0-2
Mexes 28, Gourcuff 72

Sâmbătă

Bosnia - România 2-1
Ibisevici 63, Dzeko 83 / Marica 29
Albania - Belarus 1-0  Salihi 62

Azi

România - Luxemburg 20.45 TVR 1

Clasament

1. Franţa    5    4    0    1    8-1   12
2. Belarus    5    2    2    1    3-1   8
3. Albania    5    2    2    1    4-4   8
4. Bosnia    4    2    1    1    6-4   7
5. România    4    0    2    2    2-5   2
6. Luxemburg    5    0    1    4    0-8   1

Meciurile tricolorilor de până acum:

România - Albania 1-1
Belarus - România 0-0
Franţa - România 2-0

Mai sunt de jucat:

3 iunie

România - Bosnia
Belarus - Franţa

7 iunie

Belarus - Luxemburg
Bosnia - Albania

2 septembrie

Luxemburg - România
Belarus - Bosnia
Albania - Franţa

6 septembrie

România - Franţa
Bosnia - Belarus
Luxemburg - Albania

7 octombrie

Bosnia - Luxemburg
România - Belarus
Franţa - Albania

11 octombrie

Albania - România
Franţa - Bosnia

* La Euro 2012 se califică direct cele nouă câştigătoare de grupe plus ocupanta locului secund cu cel mai bun punctaj. Restul de opt naţionale clasate pe poziţiile secunde vor juca în patru duble de „baraj".

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite