Chivu s-a supărat: „Nu mai vorbesc un an!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitanul naţionalei spune că echipa pe care o conduce din teren nu are valoare. Cristi a apărut ieri în faţa ziariştilor, la conferinţa de presă dinaintea meciului cu Ucraina, şi a anunţat: „Un an intru în silenzio stampa. Dacă nu vă convine, puteţi să-mi luaţi banderola“.

Înainte de a arunca „bomba", proaspătul câştigător al Ligii Campionilor a avut o reacţie ciudată la adresa rezultatelor obţinute de colegii săi la echipele de club, spunând: „Degeaba câştigă unii cupe şi campionate...". Ulterior, Chivu a explicat ce  a vrut să transmită prin vorbele sale.

„Nu avem valoare, de asta nu ne calificăm la Mondiale. Acesta este adevărul. Lipsa de valoare îşi spune cuvântul. Trebuie să fim uniţi şi să muncim împreună, deoarece valoarea echipei e dată de valoarea jucătorilor pusă în slujba echipei. Degeaba câştigă unii trofee, inclusiv eu, pentru că valoarea echipei o dau toţi jucătorii, nu fiecare separat", a declarat Chivu, după care şi-a anunţat retragerea din relaţia cu mass‑media timp de un an.

Răzvan Lucescu vrea o echipă, nu un lider

Selecţionerul a afirmat ieri că are în vizor 35 de jucători pentru preliminariile Euro 2012. „Mă interesează foarte mult să creem un grup unit. Nu avem nevoie de un lider, ci de o echipă", a afirmat Răzvan Lucescu. Acesta le-a cerut jucătorilor să ia în serios toate cele trei meciuri amicale pe care România le va juca în perioada următoare. „Mă interesează rezultatele", a punctat tehnicianul.

El a fost avertizat de tatăl său în privinţa valorii adversarului de azi. „Ucraina are o echipă foarte solidă, şi după ce a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Africa de Sud îşi doreşte să facă o figură frumoasă la Europenele pe care le va găzdui împreună cu Polonia în 2012", a afirmat Mircea Lucescu.

Telex

Şevcenko  laudă România. Căpitanul reprezentativei Ucrainei, Andrei Şevcenko (foto), crede că elevii lui Răzvan Lucescu vor fi un adversar redutabil. „România întotdeauna s-a distins prin abilitatea de a juca şi de a realiza combinaţii în viteză. Majoritatea jucătorilor români sunt tehnici", a spus atacantul care evoluează la Dinamo Kiev.

Şase supravieţuitori. Dintre jucătorii care au făcut parte din lotul României şi la precedentul duel cu ucrainenii, din 2003, se mai regăsesc acum Bogdan Lobonţ, Daniel Niculae, Cristian Chivu, Mirel Rădoi, Răzvan Raţ (foto, centru) şi Gabriel Tamaş.

Meciul cu numărul 606. Partida cu reprezentativa Ucrainei va fi a 606-a din palmaresul echipei naţionale a României. Iată bilanţul general de până acum: 605. 271. 149. 185. 1014-794.

Dorin Goian, învoit. Fundaşul de 29 de ani al echipei naţionale, Dorin Goian, a fost învoit pentru meciul amical cu Ucraina, întrucât are botezul băieţelului său, Nectarie Matei. Jucătorul lui Palermo va fi prezent însă la celelalte două partide amicale, cu Macedonia (2 iunie, Villach, ora 20.00) şi cu Honduras (5 iunie, St. Veit an der Glan, ora 20.30).

Tineretul joacă în Belarus. Echipa lui Emil Săndoi întâlneşte azi, de la ora 18.00, la Minsk, naţionala similară a Belarusului.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite