Chivu s-a retras de la echipa naţională! Victor Becali: "El a fost făcut praf mereu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristi Chivu a anunţat că se retrage de la echipa naţională. Fundaşul lui Inter Milano a făcut acest gest printr-o scrisoare deschisă trimisă FRF. În aceste condiţii, el nu va fi pe teren la meciul cu Bosnia, din 3 iunie. "Cariera de jucător sub steagul României a luat sfârşit. Vârsta, accidentările, intervenţiile chirugicale la care am fost suspus în ultimii ani mă împiedică să lupt pe mai multe fronturi", se arată î

Ionuţ Lupescu: "Jucătorul a spus că doreşte să se dedice doar echipei de club"

 "Acum două săptămâni Răzvan a vorbit cu Cristi, iar jucătorul a spus că doreşte să se dedice doar echipei de club pentru că nu mai face faţă din punct de vedere fizic pe mai multe fronturi. Selecţionerul a încercat în mai multe discuţii să-l facă să se răzgândească şi rămăsese să se mai gândească. Şi abia apoi să dea un răspuns final", a spus Ionuţ Lupescu, conform gsp.ro

Ioan Becali: "Cel mai important pentru el este sănătatea"

"A trecut de 30 de ani, multele accidentări, meciurile de la echipa de club şi echipa naţională, probabil că astea sunt motivele. E o retragere fără echivoc, timpul ne va spune dacă va mai reveni. Şi Hagi s-a retras şi a revenit. Cel mai important pentru el este sănătatea. Are o carieră de peste 14 ani la echipele de club şi 12 la echipa naţională", a spus agentul Ioan Becali la Antena 3.

Victor Becali: "El a fost făcut praf mereu şi el a venit cu sufletul la naşionala şi a suferit"

"Ieri nu a spus nimic... mă gândeam însă că se retrage când am văzut acele declaraţii ale lui... vine la naţională stă 7 zile şi după aia ziarele îl fac praf... probabil s-a supărat şi el. Nu cred că are legătura cu Neşu... satisfacţii a avut la naţionala şi după accidetări, pentru că la naţională el a strâns un an de zile de stat după accidentari. El mai are un an de contract cu Inter Milano... e un campionat greu... e posibil să fie şi asta...El a fost făcut praf mereu şi el a venit cu sufletul la naşionala şi a suferit", ne-a spus impresarul Victor Becali.

Vezi cele mai tari goluri din cariera lui Chivu:

Cristi Chivu a anunţat că se retrage de la echipa naţională. Fundaşul lui Inter Milano a făcut acest gest printr-o scrisoare deschisă trimisă FRF. În aceste condiţii, el nu va fi pe teren la meciul cu Bosnia, din 3 iunie. "Cariera de jucător sub steagul României a luat sfârşit. Vârsta, accidentările, intervenţiile chirugicale la care am fost suspus în ultimii ani mă împiedică să lupt pe mai multe fronturi", se arată în scrisoare lui Chivu trimisă oficialilor FRF.

Născut la 26 octombrie 1980, la Reşiţa, Cristi a apărat prima oară culorile reprezentativei cu aproape 12 ani în urmă, la 18 august 1999, cu ocazia jocului amical Cipru - România 2-2. Ultimul său joc în naţională a fost tot un amical, Italia - România 1-1, la Klagenfurt, pe 17 noiembrie 2010.  De atunci, Chivu a strâns 75 de jocuri ca tricolor, înscriind trei goluri, cariera sa la echipa naţională incluzând şi participarea la două turnee finale ale Campionatului European, în 2000 şi 2008.

Redăm, integral, scrisoarea trimisă de Cristian Chivu şi publicată pe site-ul frf.ro:

"În viaţa mea a sosit un moment destul de greu la care m-am gândit mereu cu teamă, dar pe care nu-l mai pot amâna. Cariera de jucător sub steagul Romaniei a luat sfârşit. Vârsta, accidentările, intervenţiile chirurgicale la care am fost supus în ultimii ani mă împiedică să lupt pe mai multe fronturi. Odată cu această decizie se încheie una dintre cele mai importante etape din viaţa mea şi acum, când privesc înapoi, simt mândrie, onoare şi recunoştinţă. Am fost, sunt şi voi fi cât voi trăi unul dintre cei mai infocaţi suporteri ai echipei naţionale a României, al cărei căpitan am avut onoarea să fiu. 12 ani am fost parte din familia naţionalei României, am avut privilegiul să înscriu goluri sub steagul României, să joc fotbal cu imnul nostru răsunându-mi în minte şi să alerg pănă la ultima fărămă de energie pentru mândria românilor mei. Am făcut-o din toata fiinţa, ca sportiv şi ca român. Mi-e greu să mă opresc din acest drum, însă ştiu că nu voi înceta niciodată să fiu român, să susţin sportivii şi fotbaliştii români şi să fiu cel mai mare fan al echipei naţionale. Inima mea bate pentru ţară şi pentru familia mea şi asta nu se va schimba niciodată, indiferent de vârstă sau de starea de sănătate. Aş vrea să le mulţumesc din tot sufletul tuturor celor care m-au sprijinit în cariera de jucător al echipei naţionale, antrenorilor, colegilor, echipei, Federaţiei Române de Fotbal, suporterilor, familiei, soţiei mele şi celor două feţite ale noastre, pentru aceşti 12 ani care mi-au schimbat viaţa. Hai România! Să fim mândri că suntem români!", se arată în scrisoarea lui Cristian Chivu.

Martie 2011. Chivu: "Probabil voi renunţa la echipa naţională după această campanie"

În luna martie 2011, înaintea meciului cu Bosnia, Cristi Chivu a lăsat să se înţeleagă că se va retrage de la echipa naţională. "Pentru mine poate fi ultimul tren spre un turneu final şi de aceea mă încarcă un sentiment de dezamăgire că sunt sub semnul întrebării cu o zi înainte de acest meci (n.r-cu Bosnia). Nu voi vorbi despre retragere, dar probabil voi renunţa la echipa naţională după această campanie", spunea atunci Chivu.

Vezi câteva dintre cele mai bune momente ale lui Chivu la Inter, împotriva lui Lionel Messi:

Vezi un super-gol marcat de Cristi Chivu pentru Inter în 2010:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite