„Cel mai lent“ jucător a fost cel mai bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Golgheterul naţionalei din amicale, Marius Niculae, a fost chiar jucătorul despre care selecţionerul spusese că este prea încet.

Victor Piţurcă a stat aproape două săptămâni cu tricolorii într-un stagiu de pregătire, în Antalya. Chiar dacă a avut la dispoziţie numai jucătorii din campionatul intern, selecţionerul de 56 de ani a ţinut neapărat să conducă o serie de antrenamente şi să dispute două amicale cu fotbaliştii care se află în lotul lărgit al naţionalei sau care bat la porţile României.

Reprezentativa noastră a jucat cu Turkmenistanul, pe care a învins-o cu 4-0, şi cu o echipă de club, Krivbas Krivoi (Ucraina, prima ligă, locul 5), în faţa căreia s-a impus, marţi seară, cu 2-1.

Numitorul comun al acestor teste? Marius Niculae. Atacantul de 31 de ani al lui Dinamo a reuşit o „dublă" în fiecare dintre cele două meciuri. Totodată, el a fost şi căpitanul României. „Niculae nu este convocat, pentru că este un jucător lent", a afirmat Piţurcă toamna trecută, când i s-au cerut explicaţii despre absenţa dinamovistului de la naţională.

Cornel Dinu n-a uitat care a fost opinia iniţială a selecţionerului şi i-a reamintit-o antrenorului naţionalei: „«Lentul Niculae» a fost cel care a făcut diferenţa. Aşa îl numea la ultima partidă oficială selecţionerul. El a fost decisiv în cele două jocuri, din cele 6 goluri marcate în Antalya, el reuşind două duble. Totul prin execuţii individuale, prin calităţile lui".


Marius Niculae nu-i poartă ranchiună selecţionerului. „M-am simţit bine la naţională. Nu este prima dată când am fost căpitan, am mai purtat banderola cu Muntenegru, în 2008. Nea Piţi nu mi-a spus ceva în mod deosebit, el mă cunoaşte foarte bine, am încercat şi eu să-l ajut", a afirmat Niculae.

Acum, şi Piţurcă şi-a schimbat părerea despre elevul lui: „Marius Niculae e un adevărat căpitan de echipă, el a dat tonul, a avut şi realizări. Remarcaţi sunt toţi băieţii. În general sunt mulţumit de toţi jucătorii şi nu vorbesc doar de cele două jocuri". 

14
goluri a marcat Marius Niculae la naţională, prima selecţie din cele 39 datând din 2000.

România  2
Bălgrădean - Râpă, Luchin, D. Grigore, Sepsi - Neagu, Bourceanu - M. Roman, L. Marinescu, Bumba - M. Niculae.
Au mai jucat: Lung jr, Papp, Grecu, Pintilii, Goga, Mărkuş.
Selecţioner: Victor Piţurcă.
Krivbas Krivoi Rog  1
Goluri: M. Niculae (2)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite