Ce-ai făcut, Piţurcă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Piţurcă a reuşit în trei partide să distrugă tot ceea ce a încercat să construiască în campania de calificare pentru Euro 2008.

"Piţurcă nu ştie decât să înjure şi să jignească. Naţionala e condusă de un om care nu ştie decât să se scuze. El e singurul vinovat", a tunat Mihai Stoica, preşedintele Unirii Urziceni. "Pe banca naţionala e nevoie de un suflu nou", a spus şi Cornel Dinu, administratorul delegat al lui Dinamo. România a pierdut cu 2-3 meciul cu Serbia şi nu mai are şanse decât teoretice pentru calificarea la Mondialul din 2012. Ce i se impută lui Piţurcă?

Antrenorul naţionalei spunea ca are un principiu: cheamă la lot jucătorii care sunt în formă şi care sunt titulari la echipele la care sunt legitimaţi. Lazar (mijlocaş central), Maftei (fundaş dreapta) şi Galamaz (fundaş central) au avut evoluţii foarte bune în campionat, dar nu s-au regăsit nici de această dată în lotul lui Piţurcă. Max Nicu (mijlocaş central) şi Bourceanu (mijlocaş central) au fost lasaţi în tribune. Selecţionerul a mizat din nou pe Codrea, Cocis şi Radoi la mijlocul
terenului iar în apărare pe Dorel Stoica, 31 de ani, probabil viitorul naţionalei. Ciprian Marica s-a remarcat doar în presă de scandal din Germania şi nu ca atacant la Stuttgart, iar Rădoi evoluează într-un campionat mult prea modest. Doar trei jucători din primul "11" aliniat de Piţurcă nu sunt reprezentaţi de firma fraţilor Becali.



"Eu la Siena joc pe un post iar la naţională am jucat pe un alt post", s-a plâns Paul Codrea la finalul meciului cu Serbia. El a fost folosit în stânga terenului deşi la Siena joacă mijlocaş central. Florin Costea a jucat pe dreapta, deşi la Craiova s-a remarcat pe partea stângă. Gigel Bucur a fost trimis in teren să se lupte cu înalţii jucători sârbi, deşi el are înălţimea 1,60. "Nu depinde de mine unde joc eu sau coechipierii mei. Că am pierdut de fiecare dată când am atacat, nu ştiu ce să zic, dar eu îmi îndeplinesc strict sarcinile trasate de antrenor. Au fost lucruri care sunt legate doar de tactică", s-a plans şi Razvan Raţ.



Victor Piţurcă a insistat să joace la Constanţa deşi gazonul era doar un adapost pentru cârtiţe şi furnici. Terenul deplorabil nu a facut decât să avantajeze echipa mai solidă şi dispusă mai mult la dueluri fizice, adica Serbia. Pentru Mutu & co s-a
vazut clar ca starea terenului a însemnat un handicap.

8 goluri a primit România după 4 meciuri. În precedenta campanie, naţionala noastră a încasat doar 7 goluri iar în preliminariile pentru Mondialul din 2006 a primit 10 goluri in 12 meciuri.

5 goluri în patru meciuri a înscris naţionala României în această campanie.

"Este foarte important primul joc. Ne trebuie neaparat victorie. Noi avem capacitatea să luăm şase puncte din meciurile cu Serbia si Austria"

Victor Piţurcă, 17 martie 2009

"Mai sunt câteva posturi la care trebuie să mă decid. Mâine, la prânz ma decid asupra titularilor. Am dubii în atac, la mijloc şi aparare"

Victor Piţurcă, 27 martie 2009

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite