Kastrati a plâns o zi întreagă după Albania – România 0-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bekim Kastrati, atacantul care a acumulat o singură prezenţă în tricoul naţionalei Albaniei, este mai cunoscut în România decât în ţara sa de origine. După o pasă greşită a acestuia în apărare, Nicolae Dică a deschis scorul în partida pe care România a câştigat-o la Tirana (2-0).

După ce a jucat în Bundesliga pentru Borussia Munchegladbach, Bekim Kastrati (31 de ani) a ajuns acum în Liga a patra din Germania, la Wuppertaler SV. Fotbalistul nâscut în Kosovo a bifat doar 29 de minute în naţionala Albaniei. Se întâmpla în septembrie 2006, chiar într-un meci cu România lui Piţurcă. „Tricolorii” veneau după un rezultat de egalitate cu Bulgaria (2-2), şi aveau nevoie de victorie ca de aer în deplasarea de la Tirana.

În minutul 75 al întâlnirii, la scorul de 0-0, Bekim Kastrati îl angajează perfect pe Dică, iar acesta duce scorul la 1-0. La patru ani de atunci, fotbalistul albanez se jură că nu a greşit intenţionat direcţia pasei. Încerc să uit acel meci, dar nu pot. Am văzut faza în care am dat pasa înapoi de 100 de ori. Nu-mi explic cum trei colegi de ai mei, care se aşteptau să le pasez, s-au dat la o parte, iar mingea a ajuns la Dică. Am fost înjurat şi scuipat după meci de o groază de suporteri. Mai bine nu mă mai prezentam”, ne-a declarat Kastrati, care a dezvăluit că a plâns o zi întreagă după acel meci.

Partida Albania-România, în care a fost personajul principal al meciului, avea să fie şi ultima pentru acesta la naţionala Albaniei. „Am suferit două accidentări groaznice de atunci, la ligamentele ambilor genunchi. Prima oară m-am operat înainte de partida Olanda-Albania (2-1), când urma să fiu chemat, şi cealaltă, imediat după ce mi-am revenit. Am înţeles că în România sunt mai celebru decât orice alt jucător albanez, dar vă spun ceva: mă jur că nu m-am dat la o parte în viaţa mea şi nici nu o să fac acest lucru. Nu am legătură cu mafia pariurilor. Greşeli în fotbal au existat dintotdeauna. Dumnezeu este sus şi vede tot. Nu mi-e ruşine de mine. Mi-ar fi fost, dacă aş fi participat la eşecul de la Bucureşti (6-1)”.

Bekim Kastrati a plâns o zi întreagă după meciul cu România. "Lăcrima şi în timp ce se urca în avionul de Germania", ne-au spus apropiaţii săi.

Kastrati vede România ca favorită a acestei grupe. „Aveţi jucători mari. Acest Mutu, care are probleme cu drogurile, mi-a lăsat o impresie extraordinară. Apoi pe Marica îl urmăresc mereu şi îl apreciez enorm. Dar Dică, pe unde mai joacă?”, încheie Kastrati.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite