Bernd Stange, selecţioner Belarus: "Franţa va fi pe primul loc, iar Bosnia pe 2! România şi Belarus, două naţionale dezamăgite"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul naţionalei Belarusului, Bernd Stange, a declarat, joi, că meciul de vineri seară, cu România, contând pentru grupa D a preliminariilor Euro-2012, va fi unul "între două naţionale dezamăgite", menţionând că, în opinia sa, românii nu mai au nicio şansă de calificare.

"Ne-am pregătit jocul împotriva întregii echipe naţionale de fotbal a României, nu împotriva unui jucător anume, pentru că este o echipă foarte puternică. În opinia mea, nici echipa naţionala a României nu mai are şanse de calificare şi va fi o partidă între două naţionale dezamăgite. Fiecare joc internaţional este important, pentru că vin spectatori care vor să vadă un meci de calificare. Noi am început bine aceste calificări, însă din echipă vor lipsi acum 12 jucători, cei mai importanţi, dar avem destui jucători de la naţionala de tineret, calificată la JO de la Londra, care îşi vor apăra echipa cu ambiţie. Sunt curios dacă vor trece peste această provocare. Pentru a te califica dintr-o asemenea grupă, trebuie să ai o echipă stabilă. Dacă lipsesc 5, 6 sau 10 jucători cu experienţă nu te poţi baza pe campionatul Belarusului, care este mult mai slab decât cel din România", a spus Stange în conferinţa de presă de dinaintea antrenamentului oficial al echipei Belarusului în vederea meciului cu România.

Selecţionerul a adăugat că pentru Belarus meciurile decisive în preliminarii au fost cele cu Bosnia-Herţegovina, despre care crede că va obţine calificarea la Euro-2012, alături de Franţa. "Jocurile decisive au fost cele împotriva Bosniei, în care nu am fost destul de puternici. În preliminarii, este ca la maraton, este ca o cursă de anduranţă, iar noi nu am reuşit. Sunt şi eu un antrenor dezamăgit, pentru că nu ne-am atins acel ţel de a ne califica. Iar în calificările următoare, pentru Cupa Mondială, vom fi în grupă cu Franţa şi Spania, deci vă daţi seama ce greu ne va fi. Aceste preliminarii au fost ultima noastră şansă. Pentru mine, este clar, Franţa va fi pe locul 1, iar Bosnia pe 2", a spus antrenorul.

Întrebat dacă va juca ofensiv în meciul cu România, Stange a spus: "Nu ne vom sinucide, ţin însă să vă asigur că nu suntem o echipă defensivă şi că orientăm jocul doar spre poarta adversă. Pentru jucătorii aceştia tineri este o şansă fantastică de a se impune, de a căpăta slujbe bine plătite în ţări în care fotbalul este sportul numărul unu, nu ca în Belarus, unde acest loc este ocupat de hochei. De aceea vă promit că aceşti băieţi vor lupta".

Tehnicianul a adăugat că meciul cu România va fi ultimul pentru el pe banca tehnică a naţionalei Belarusului. "Cu siguranţă după aceste preliminarii nu voi mai fi selecţioner. Sunt de patru ani şi jumătate, o perioadă frumoasă petrecută la Minsk. Va fi ultimul meu meci oficial, sper ca viitorul selecţioner să ducă echipa mai sus decât am făcut-o eu", a menţionat selecţionerul Belarusului.

Partida România - Belarus, din grupa D a preliminariilor Euro-2012, va avea loc vineri, de la ora 21.30, pe Arena Naţională din Bucureşti, conform prosport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite