PARAGUAY-ROMÂNIA 2-0 Final de meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Santa Cruz a mărit avantajul sud-americanilor
Santa Cruz a mărit avantajul sud-americanilor

România a jucat foarte slab în Paraguay, ca şi în Brazilia. Un joc extrem de modest în prima repriză, de nivelul ligii a doua, salvat cât de cât de evoluţia mai curajoasă din partea adoua. Gazdele ne-au iertat doar cu 2-0 (2-0), dar scorul putea fi mai mare.

Min 92 Arbitrul fluieră finalul meciului

Min 91 România marchează prin Surdu, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid corect acordat de arbitrul de margine.

Min 90. Centralul arată 2 minute de prelungire

Min 88. Râpă greşeşte din nou ca un începător şi pasează în centru până la un jucător sud-american, care trage puţin peste poarta lui Pantilimon.

Min 82. Încă o schimbare în echipa României. Intră Antal şi iese Torje

Min 79 Râpă centrează periculos în faţa porţii, portarul advers intervine cu dificultate, dar reuşeşte să îndepărteze pericolul.

Min 76 Dublă schimbare la Paraguay. Ies Baretto şi Martinez, intră Marecos şi Benitez.

Min 73. Iovan face încă o schimbare: intră Surdu şi iese Tănase.

Min. 72 Poate cea mai mare ocazie a nostră în această repriză. Latovlevici intră în unghi, scoate în centrul careului pentru Torje, care trage dezamăgitor, deşi nu era marcat.

Min. 65 O nouă fază fixă pentru România, Torje trage tare de la 35 de metri, dar departe de ţintă. Tricolorii lasă impresia că sunt împăcaţi cu situaţia de pe tabelă, iar schimbările făcute până acum nu au adus nimic în plus în jocul naţionalei

Paul Codrea: „Ne putem califica la Euro 2012, însă avem nevoie să facem un meci mare cu Franţa”

Min. 63 Situaţie bună pentru români, Tănase rămâne nemarcat la 16 metri, dar preluarea îi ajută pe adversari să revină şi stelistul trage în blocaj.

Ceasul este 2.30, iar ticolorii sunt adormiţi chiar dacă la Asuncion ora este 19.30. Se pare că românii nu-şi revin din somnolenţă nici în repriza secundă.

Min 63. Schimbare şi la sud-americani. Iese autorul celui de-al doilea gol Santa Cruz şi intră Zeballos.

Min61. Mureşan vede cartonaşul galben şi este schimbat de Ştefan Iovan cu Dan Alexa care preia banderola de căpitan.

Min. 57 Acţiune pe partea stânga a Paraguayului, centrare la 6 metri, de această dată defensiva noastră este atentă şi Pantilimon prinde fără probleme

Min. 55 Lovitură liberă pentru România de la 25 de metri, Latovlevici trage în forţă, mingea nu prinde însă cadrul porţii.

Min. 53 Pauza n-a adus nimic nou în jocul tricolorilor. Lipsesc ideile, se joacă haotic, iar greşelile din defensivă rămân la fel de frecvente

În urma schimărilor făcute de Iovan, Tănase a trecut în centru, în spatele lui Alexe, în vreme ce Sânmărtean a trecut în partea stângă

Min 48. Lovitură liberă pentru tricolori de pe partea dreaptă, aproape de colţul terenului, Torje bate în gura porţii, dar mingea depăşeşte tot pachetul de jucători din careul mic

Min 46 S-a reluat meciul cu posesia tricolorilor. România face trei schimbări: Intră Oros, Bourceanu şi Sânmărtean în locul lui Papp, Giurgiu şi Zicu. La gazde intră Perez şi iese autorul primului gol, Valdez.

Min 45. Arbitrul fluieră sfârşitul primei reprize. 2-0 pentru Paraguay.

Min 43. Valdez scapă singur cu Pantilimon, dar românii au noroc. Atacantul sud-american şi-a făcut preluarea prea lungă şi portarul lui Poli Timişoara prinde. Putea fi 3 sau chiar 4 la zero pentru Paraguay.

Min 35 Torje intră în viteză în centru din partea dreaptă, încearcă o deschidere în stânga pentru Tănase, care se afla în careu, dar balonul este trimis prea tare şi mingea iese în afara terenului.

Min 34 Cea mai mare ocazie a României. Molinas greşeşte în buza careului mare, Giurgiu lobează, Villar respinge cu dificultate de sub bară

Min 33. Lovitură liberă pentru România de la 35 de metri, latera stânga. Torje bate la bara a doua, mingea iese în corner

Min 29. GOOOOOLLL PARAGUAY. Râpă este depăşit uşor de un jucător sud-american, centrare de pe partea dreaptă şi Roque Santa Cruz reia cu capul din 8 metri în plasa porţii lui Pantilimon.

Min 23. Defensiva României dă din nou dovadă de fragilitate. Riveros trece în viteză pe lângă Gardoş şi trage din unghi, mingea trece puţin pe lângă stâlpul de la colţul lung. Tricolorii nu par foarte obişnuiţi să joace în această formulă

Min 22. România arată ca o echipă fără orizont care, prin jocul pe care-l practică, nu poate emite pretenţii la victorie. Paraguayenii joacă din cel mult două atingeri şi-şi crează uşor ocazii de poartă.

Min 20 Torje are o nouă acţiune pe partea dreaptă, dar centrarea este dezastruoasă

Min 17. Valdez ratează o altă ocazie imensă. După o pasă perpendiculară pe poarta noastră printre apărătorii tricolori, Valdez şutează de la 16 metri direct în braţele lui Pantilimon.

Min 13. Tricolorii încearcă să-şi revină după golul primit dar sud-americanii sunt mai buni în acest început de meci

Min 11. Gabi Torje este cel mai periculos român de până acum, dinamovistul a avut două urcări interesante pe partea dreaptă, însă nicio acţiune nu s-a încheiat fericit pentru noi. În schimb, adversarii noştrii sunt periculoşi de fiecare dată când au mingea

Min 9. Prima schimbare la Paraguay. Acuna este înlocuit de Mulinas.

Min 5. Apărarea noastră dă serioase semne de slăbiciune în acest debut de meci. Paraguay este în jumătatea noastră şi au mai avut două mari ocazii de a înscrie. Paraguayernii par mai periculoşi decât brazilienii

Min 2. GOOOL PARAGUAY. Latovlevici pasează greşit în centru iar Valdez reuşeşte să intercepteze mingea şi s-o introducă în poartă.

Min 1. Paraguayenii ai mingea de început. Arbitrul fluieră începutul meciului.

În tribune sunt proximativ 7.000 de spectatori.

Cu jumătate de oră înainte de meci sunt numai 1.500 de spectatori pe stadion!

Cei care au ales să vadă meciul pe stadion au început deja să se strângă la porţile arenei de 31.000 de locuri. Naţionala noastră n-a fost însă foarte atractivă pentru sud-americani, organizatorii nereuşind să vândă toate tichetele.

Iată în ce formulă va începe România: Pantilimon - Râpă, Gardoş, Papp, Latovlevici - Torje, Mureşan, Giurgiu, Tănase - Zicu - Alexe

Iată în ce formulă va începe Paraguay: Villar - Cardozo, Da Silva , Benegas, Samudio - Barreto, Riveros, Acuna, Martinez - Santa Cruz, Haedo

Ciprian Marica a făcut infiltraţii şi împachetri în aceasta dimineaţă, pentru a scăpa de durerile la glezna stângă, dar nu va juca

„Dacă erau şi ceilalţi jucători din meciul cu Bosnia, probabil că am fi pus mai multe probleme Braziliei", a spus Ciprian Marica după 0-1 în amicalul cu naţionala auriverde. Acum, aceasta a devenit tema principală de discuţie printre tricolorii aflaţi cu naţionala în Asuncion. Între plimbările prin uriaşul complex La Yacht Club&Golf Hotel, jucătorii se motivează între ei după ce au aflat vestea că îşi pot spori şansele de calificare la Mondialul din Brazilia cu o victorie cu Paraguay.

Ne batem cu maghiarii

Deşi la plecarea spre America de Sud turneul naţionalei a fost privit ca o pedeapsă, „vedetele" Mutu, Tamaş, Săpunaru şi Raţ preferând să meargă în vacanţă decât să onoreze convocările, acum delegaţia României a aflat că există o miză pentru meciurile cu Brazilia şi cu Paraguay, ba chiar una foarte mare. Luaţi prin surprindere au fost luaţi şi oficialii federali, care nu s-au îngrijit mai deloc de acest turneu: preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi directorul general, Ionuţ Lupescu, nu au făcut parte din delegaţie şi nici nu au rezolvat problema unui selecţioner, naţionala fiind condusă la aceste partide de secundul Ştefan Iovan.

Care este miza? În acest moment, tricolorii se află pe al doilea loc în cea de-a patra urnă valorică pentru tragerea la sorţi în vederea preliminariilor CM 2014, la cinci puncte în spatele Bulgariei şi la nouă de Ungaria, ultima poziţie din urna a treia. Niciuna dintre aceste două echipe nu mai are programată vreo partidă până la 30 iulie, când se va efectua  tragerea la sorţi a grupelor de calificare.

În plus, punctele acumulate în clasamentul FIFA până la această dată se adună la punctajul total, România fiind în avantaj tocmai pentru că mai are un meci de jucat. Astfel că elevii lui Ştefan Iovan aveau nevoie de o victorie într-unul dintre cele două meciuri, cu Brazilia şi cu Paraguay, pentru a „sări" în urna a treia şi să facem schimb de locuri cu vecinii maghiari. Cum prima şansă am ratat-o, pierzând cu 1-0 în faţa echipei lui Robinho, ne rămâne doar meciul de la noapte pentru a încerca să evităm în preliminarii adversari ca Cehia, Bosnia sau Ucraina.

Ei cu titularii, noi cu rezervele

Un succes cu Paraguay este însă dificil de obţinut. Asta pentru că sud-americanii vor juca, în linii mari, cu echipa care ajungea în sferturile Mondialului din 2010, în timp ce noi vom propune o selecţionată divizionară, alcătuită exclusiv din jucători din campionatul intern.

Ne-am furat căciula şi cu Bulgaria, în 2007

N-ar fi prima oară când România tratează cu indiferenţă o campanie viitoare de calificare la un turneu final mondial. În 2007, calificată la Euro 2008 de pe primul loc în grupă, cu două meciuri rămase de jucat, România nu trebuia să piardă în Bulgaria (penultimul meci) pentru a prinde prima urnă la tragerea pentru CM 2010. Exact asta s-a întâmplat, bulgarii câştigând cu 1-0, iar România a picat în calificări în grupă cu Franţa, restul fiind deja istorie.

“Nu contează că rămânem în urna a patra, dacă eşti şmecher, îi baţi pe toţi şi termini pe primul loc."
Dumitru Dragomir
preşedintele LPF

Cum arată acum primele patru urne

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite