Atacăm Bosnia cu gloanţe oarbe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacanţii din străinătate cu care Răzvan Lucescu ar putea aborda meciul de la Zenica, de la 26 martie, se află într-o profundă criză de eficacitate. Luând în considerare forma de moment a jucătorilor de profil ofensiv, România ar putea marca pe terenul Bosniei doar din întâmplare.

Martie este luna decisivă în campania „tricolorilor" pentru Euro 2012, orice punct pierdut în dubla cu Bosnia şi Luxemburg însemnând irosirea şanselor de calificare la turneul final de anul viitor. Semnalele primite de selecţioner sunt însă îngrijorătoare.

Să începem cu dublul Marica - Daniel Niculae, cuplul pe care Lucescu jr. s-a bazat mai mereu până acum. Ambii sunt scoşi momentan din circuit: unul este suspendat pe o perioadă nedeterminată de propria echipă, VfB Stuttgart, iar al doilea n-a mai jucat un meci oficial la AS Monaco de o lună şi jumătate, chinuit de o accidentare la gleznă. Marica a fost iertat ieri de antrenorul Bruno Labbadia, însă doar pe jumătate. În sensul că atacantul se poate pregăti cu echipa, decizie luată pentru a respecta dreptul la muncă al fotbalistului,  însă nu va fi convocat la meciuri. 

Ca prime „rezerve", Bogdan Stancu şi Gigel Bucur au şi ei o situaţie complicată. „Motanul" este cufundat în criza Galatei, în timp ce fostul timişorean are în picioare doar amicale, sezonul din Rusia debutând abia la 13 martie. Alţi stranieri? Ionuţ Mazilu s-a stins în acest sezon prin Ucraina, iar golurile lui Andrei Cristea la Karlruher în liga a doua germană nu sunt deloc convingătoare.

Mutu contratimp!

L-am lăsat la urmă pe atacantul Fiorentinei, un caz special în viziunea lui Răzvan Lucescu. „Mai întâi să arate că merită, apoi îl voi convoca!", a declarat selecţionerul. Astfel, şters în ultimele două etape din Italia, Mutu mai are doar două partide (la 6 martie cu Catania şi la 13 martie cu Chievo) pentru a convinge şi pentru a prinde lotul de Bosnia. Oricum, condiţia fizică precară arătată de Mutu de la revenirea sa nu-l recomandă decât pentru maxim o repriză la nivel înalt.

Soluţii „palide" din ţară

Luându-ne după ultimele acţiuni ale „tricolorilor", inclusiv turneul amical din Cipru, Răzvan Lucescu n-are prea multe soluţii din campionatul intern. Deşi au marcat în prima etapă din 2011 din Liga I, stelistul Bilaşco şi rapidistul Sburlea nu pot emite pretenţii la un loc de titular în naţională, la fel ca dinamovistul Liviu Ganea.

Misimovici are echipă

Din tabăra bosniacă, vestea mai puţin bună este că mijlocaşul ofensiv Zvjezdan Misimovici, trecut pe linie moartă de Hagi la Galatasaray, a ajuns la o înţelegere cu ruşii de la Dinamo Moscova. Astfel, Misimovici are şansa să-şi reintre în ritm până la ora meciului cu România, unde va avea misiunea să-l alimenteze cu baloane utile pe Edin Dzeko.

Vedeta bosniacilor, abia transferat la Manchester City, pare în formă, marcând deja de trei ori pentru englezi. Nu acelaşi lucru se poate spune despre Ibisevici (Hoffenheim) şi Muslimovici (PAOK Salonic), celelalte „guri de tun" ale Bosniei.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite