Aripi frânte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Copiii“ României au ratat şansa de a ajunge la Campionatul European de fotbal. S-au opus Serbia şi arbitrul, care ne-a eliminat trei jucători.

Naţionala Under 19 a României condusă de Ovidiu Stângă a fost la un singur pas de calificarea la Campionatul European de la Estonia, ce va avea loc în acest an, la începutul lunii iulie. După victoria cu 4-0 cu Ungaria şi egalul cu Germania, scor 1-1, naţionala României avea nevoie de o victorie în meciul de ieri cu gazda Serbia.

Din păcate, românii n-au avut nicio şansă în faţa sârbilor şi nici în faţa arbitrului elveţian Stephan Klossner. Acesta a acordat trei penalty-uri pentru gazde şi a eliminat la aceste faze câte un jucător român: Puţanu, Vătăjelu şi Roman.

Dacă prima lovitură de pedeapsă a fost parată de Buzbuchi, portarul de la Viitorul Constanţa nu a mai putut prinde şi penalty-urile executate de Mitrovic (41 şi 77), deşi a fost pe minge. Cel puţin la a doua fază, penalty-ul şi eliminarea au fost uşor acordate. România a mai primit gol şi de la Ninkovici (45+3).

Ovidiu Stângă a trimis pe teren echipa: Buzbuchi (Viitorul) - Nica (Dinamo), Ţîru (Viitorul), Puţanu (Viitorul), Şt. Popescu (Cesena) - Roman (LPS Banatul), Vaştag (Săgeata), Raphael Stănescu (Dinamo) - Iancu (Viitorul), Gavra (Viitorul), Manole (FC Argeş). Au mai intrat Vătăjelu (Rm. Vâlcea), Dobrosalevici (Dinamo), Florin Andone (Villareal B).

România rămâne fără calificare la un turneu final Under 19 de mai bine de două decenii, excepţia fiind anul trecut când am participat ca ţară organizatoare. „E păcat pentru această generaţie", a afirmat Miodrag Belodedici, directorul sectorului de juniori de la FRF, care a urmărit jocul de la Novi Sad. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite