An dezastruos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala a pierdut întâlnirile din 2010, deşi adversare au fost Israel, Ucraina şi Macedonia de care treceam la pas altădată. Deşi aşteptările în privinţa sa erau foarte mari, Răzvan Lucescu n-a reuşit să revigoreze o naţională aflată deja în derivă în momentul numirii sale în funcţia de selecţioner.

Dacă în 2009 bilanţul lui Răzvan Lucescu a fost unul pozitiv, cu excepţia dezastrului din meciul cu Serbia, în 2010 prima reprezentativă a avut un parcurs de coşmar: trei meciuri, trei înfrângeri, două goluri marcate şi şase primite! Şi asta în condiţiile în care adversarele au fost naţionalele Israelului, Ucrainei şi Macedoniei, echipe pe care România le învingea la pas în anii precedenţi.

De altfel, şi susţinătorii tehnicianului în vârstă de 41 de ani par să se împuţineze pe zi ce trece. Dacă la începutul anului cei mai vehemenţi contestatari ai lui Lucescu junior erau fraţii Becali, la ora actuală tot mai multe voci îi recomandă lui Răzvan fie să renunţe până nu e prea târziu, fie să regândească procesul de selecţie.

„Jocul cu Macedonia a fost lent, previzibil, nu ne-am creat ocazii. Ce să mai, naţionala nu a jucat nimic!", a tunat Anghel Iordănescu.

„Avem nevoie de Mutu"

Fostul selecţioner a continuat: „Cred că Răzvan Lucescu a tot întârziat aducerea unor jucători care n-aveau voie să lipsească de la lotul naţional. Aici îl includ şi pe Adi Mutu, dar şi jucători ca Săpunaru, Bogdan Stancu, Alexe, Ştefan Radu.

Răzvan a mai făcut o mare greşeală atunci când a afirmat că suntem din lumea a treia! Şi mai cred că a făcut o greşeala atunci când a atacat arbitrajul".

Şi Emeric Ienei spune că este nevoie de o revigorare a naţionalei: „Trebuie să sacrifici ceva ca să câştigi. E periculos ce se întâmplă acum! Atâta vreme cât este un jucător valoros, Adrian Mutu trebuie chemat la echipa naţională".

Bilanţul lui Răzvan Lucescu la naţională

Meci  Rezultat

Lituania - România (O) 0-1
Ungaria  - România (A) 0-1
Franţa - România (O) 1-1
România - Austria (O) 1-1
Serbia - România (O) 5-0
România - Feroe (O) 3-1
Polonia - România (A) 0-1
România - Israel (A) 0-2
Ucraina - România (A) 3-2
România - Macedonia (A) 0-1

TOTAL: 4 victorii, 2 egaluri, 4 înfrângeri, golaveraj 10-14

*(A) - amical, (O) - oficial

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite