Amical cu Messi fără Messi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezenţa starului argentinian la meciul cu România de la 10 august este pusă sub semnul îndoielii din cauza calendarului aglomerat din această vară. Copa America şi Supercupa Spaniei dintre Barcelona şi Real sunt competiţiile care l-ar putea împiedica pe Leo Messi să vină la Bucureşti peste o lună.

Fără cel mai valoros fotbalist al lumii în ultimii ani, inaugurarea stadionului „Naţional Arena" n-ar mai avea acelaşi impact. Chiar dacă FRF a semnat un contract „beton", condiţionând plata integrală a sumei de 1,3 milioane de euro de prezenţa în teren a trioului Messi - Tevez - Higuain, e posibil ca lucrurile să se schimbe în perioada următoare.

Vizat e în primul rând atacantul Barcelonei, care vine după un sezon epuizant şi care riscă să aibă o vacanţă prea scurtă, de numai două săptămâni. Cum finala Copei America e la 24 iulie, iar primul „El Clasico" din Supercupa Spaniei e programat la 14 august, amicalul România - Argentina de la 10 august nu pică deloc bine.

BarÇa îl aşteaptă la antrenamente

Pentru a veni totuşi la Bucureşti, Messi ar trebui să-şi încheie „concediul" în jurul datei de 7 august, fapt cu care catalanii de la Barcelona nu sunt de-acord. De altfel, conform programului stabilit de Pep Guardiola, argentinianul e aşteptat să se alăture lotului echipei spaniole chiar în ziua amicalului de lux al „tricolorilor", ignorând faptul că 10 august e dată oficială în calendarul FIFA. Campioana Europei se bazează probabil pe faptul că Leo Messi va „sări" meciul cu România.

FRF nici nu vrea să audă de această variantă

„Messi, Tevez şi Higuain sunt trecuţi nominal în contractul cu partea argentiniană. Dacă nu-s accidentaţi, fiecare trebuie să joace cel puţin o repriză", ne-a declarat directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu. Aşadar, problema ar putea avea o rezolvare uşoară numai dacă „pumele" vor fi eliminate prematur de la Copa America, iar Messi va avea destul timp să se odihnească.

"Dacă nu-s accidentaţi, Messi, Tevez şi Higuain trebuie să joace cel puţin o repriză."
Ionuţ Lupescu
director general FRF

Argentinienii de la Barcelona şi Real

FC Barcelona: Messi, Mascherano, Gabi Milito
Real Madrid: Di Maria, Higuain, Gago

Varianta optimistă :
Messi vine direct de pe plajă  şi joacă doar o repriză

După două săptămâni de vacanţă şi cu câteva zile înainte de „dubla" Barcelona - Real Madrid, prezenţa lui Leo Messi la Bucureşti va fi una discretă. Decarul Argentinei va veni direct de pe plajă şi va juca maximum o repriză, însă nu la capacitate maximă, pentru a se proteja de o eventuală accidentare.

Varianta pesimistă:
Fără Messi, dar plătim mai puţin cu 400.000 de euro

Dacă Leo Messi nu va fi convocat, probabil că federaţia argentiniană (eventual cu „ajutorul" din umbră al Barcelonei) va oferi FRF-ului o despăgubire financiară de câteva sute de mii de euro. De altfel, românii mai au de achitat o rată de 400.000 de euro din cei 1,3 milioane de euro, de care ar putea fi scutiţi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite