Adrian Mutu;„Vreau să bat recordul de goluri al lui Hagi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Adrian Mutu s-a întors la echipa naţională a României ambiţionat şi cu dorinţa de a depăşi numărul celor 35 de reuşite ale „Regelui“ sub tricolor, „Briliantul“ având acum numai 29. Cel mai important internaţional aflat în activitate consideră că selecţionata noastră a adunat foarte puţine puncte în actualele preliminarii, în care el nu a jucat niciun minut.

După ce România şi-a găsit fiul rătăcitor, lucrurile au intrat în linie dreaptă pentru Mutu şi compania. Sâmbătă jucăm la Zenica, cu Bosnia, un meci decisiv în lupta pentru calificarea la Euro 2012. Cu doar două puncte din trei meciuri, tricolorii mizează măcar pe patru puncte din dubla Bosnia - Luxemburg. Iar principala armă a României este Adrian Mutu.

Citiţi şi:

Ionuţ Lupescu: „Mutu şi Chivu sunt la ultima campanie de calificare“

Un Mutu care a apărut ieri la conferinţa de presă în grabă. „Ştiam că trebuie să vin la fără un sfert, nu la 1 fix. M‑am şi tăiat când m-am bărbierit", a zis el, tamponându-şi buza cu un şerveţel. Pe alocuri nervos, trecându-şi des mâna prin păr, câteodată pus pe şotii - „Dacă e nevoie să slăbesc, mai iau nişte pastile" - Mutu nu s-a sfiit să-l atingă pe Răzvan Lucescu: „Când am ceva de spus cuiva, o fac în faţă!".

Mutu despre...

- Scuzele adresate colegilor. Am vorbit cu Răzvan şi am stabilit ce trebuie să facem în continuare, nu ceea ce s-a întâmplat. Mi-am cerut scuze băieţilor care au fost la Belgrad, pentru că aşa am crezut că este normal. Dacă aveam alt comportament şi nu făceam anumite greşeli, poate aveam alt traseu în cariera mea.

- Acuzaţiile de blat la meciul cu Serbia. Domnul Mircea Lucescu este acolo la Doneţk, nu ştie dânsul... Ori mă acuzaţi că am vândut meciul, ori mă consideraţi salvatorul României? Eu nu am fost acuzat de blat de Răzvan, iar atât timp cât nu mă acuză el, altceva nu mă interesează. Lucescu jr este antrenorul meu.

- Starea sa de spirit. Când te simţi invincibil, atunci greşeşti. Eu sper să rămân acelaşi jucător Adrian Mutu şi să ajut echipa naţională. Am avut o frustrare în cele nouă luni de suspendare, din cauza neglijenţei. Celelalte probleme au fost o refulare.

- Meciul cu Bosnia. Două puncte din trei meciuri sunt puţine. Meciul de sâmbătă este capital şi trebuie să câştigăm, pentru că Bosnia nu este atât de puternică pe cât se spune. Cred că suntem peste ei.

- Recordul de goluri la naţională. Hagi are 35, iar eu 29. Mă interesează să bat şi acest record, dar nu este obiectivul meu principal.
- Retragerea sa. Mi-aş dori să mai joc la Dinamo, dar nu ştii cum te poartă viaţa.

- FC Argeş. Urmăresc situaţia echipei şi sper să apară un finanţator care să aducă echipa înapoi în prima ligă.

"Se pune prea multă presiune pe Adrian Mutu, dar sunt sigur că va ajuta naţionala în meciul din Bosnia.''
Cosmin Contra
fost internaţional

Mutu şi-a tras ceas din aur roz

Chiar şi când este îmbrăcat în echipamentul naţionalei României, Adi Mutu reuşeşte să rămână „cochet". De sub mâneca dreaptă a treningului roş-galben-albastru, „Briliantul" a afişat un ceas extrem de scump, fabricat însă în ediţie limitată. Mutu a purtat un ceas marca „Audemars Pihuet", model Juan Pablo Montoya. Acest tip de accesoriu a fost fabricat în întreaga lume în numai 500 de bucăţi. Dacă la „prima mână", în magazin, ceasul costă 26.000 de euro, atacantul naţionalei a plătit pentru achiziţia sa cu 10.000 de euro mai mult.

image

Golgheteri all-time la naţionala României

1 Gheorghe Hagi (foto): 
35 goluri (125 meciuri)
2 Iuliu Bodola:
30 (48)
3 Adrian Mutu:
29 (67)
4 Anghel Iordănescu: 
26 (64)
5 Viorel Moldovan:
25 (70)
6 Ladislau Bölöni:
23 (108)
7 Rodion Cămătaru: 
22 (75)
8 Dudu Georgescu:
21 (40)
9 Florin Răducioiu:
21 (40)
10 Ştefan Dobay:
20 (41)

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite