"O duc pe Dinamo în Ligă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul antrenor al roş-albilor, Walter Zenga, promite că, dacă la echipa sa toţi vor fi uniţi, atunci "câinii" vor fi greu de oprit în acest campionat. Italianul se gândeşte deja la sezonul

Noul antrenor al roş-albilor, Walter Zenga, promite că, dacă la echipa sa toţi vor fi uniţi, atunci "câinii" vor fi greu de oprit în acest campionat. Italianul se gândeşte deja la sezonul viitor.

După un început dezastruos de sezon, optimismul a revenit la clubul din Ştefan cel Mare. Prezentat ieri oficial, ca noul antrenor, Walter Zenga este convins că poate duce pe Dinamo în grupele Ligii Campionilor şi mizează pe susţinerea totală a acţionarilor şi pe aportul fanilor: "Nu există <> sau <> . Există <> . Suntem o adevărată echipă!"

După ce au vizat o listă cu numeroase nume de antrenori, şefii din Ştefan cel Mare spun că Zenga a fost mereu prima opţiune. Directorul executiv al "câinilor", Cristi Borcea, care a susţinut cel mai tare venirea lui Răzvan Lucescu, a declarat ieri că Walter este soluţia ideală pentru alb-roşii: "Puţină lume ştie că negociam cu Zenga de trei zile, dinainte să plece la Milano. Mă bucur că a acceptat până la urmă". Preşedintele Nicolae Badea, care îl convinsese chiar pe Ioan Andone să vină la Dinamo, şi-a manifestat şi el încrederea totală în noua formulă tehnică.

Picat în "Groapă" într-o vreme tulbure, Zenga crede în susţinerea necondiţionată a şefilor, a semnat un contract pe doi ani şi nu se teme de nimic, chiar dacă trebuie să câştige campionatul. "Când vii la o echipă aşa mare, nu merge să spun <> . Trebuie să îndeplinim obiectivele.

Eu am avut oferte şi de la alte echipe europene, dar sunt mult prea ambiţios şi am vrut să ajung la o echipă unde se cere mult. Nu mi s-a întâmplat niciodată să fie toată conducerea alături de mine la semnarea contractului, aşa cum este la Dinamo. Suntem o echipă", a declarat Walter, care nu priveşte înapoi cu mânie spre Steaua, de unde a fost dat afară înainte de a deveni campion: "Nu mă mai gândesc la Steaua. Ce a fost a fost.

Oamenii care încearcă să se răzbune sunt răutăcioşi". Boştină a semnat cu Dinamo Una dintre condiţiile pe care Zenga le-a pus pentru a veni la Dinamo a fost ca întregul său staf tehnic să fie format din italieni. Administratorul delegat al clubului, Cornel Dinu, a lăudat iniţiativa tehnicianului: "Este o lecţie pentru fotbalul românesc. Ei pot face ceva în echipă, nu ca noi, care ştim doar să distrugem echipe", a comentat "Mister". Altfel, impresarul Dumitru Tudor a confirmat aseară că Boştină a semnat un contract cu Dinamo.

Dacă vom fi împreună, va fi greu pentru toţi ceilalţi. Sunt foarte mulţumit de lot, pe care deja l-am cunoscut după primul antrenament. Dinamo are jucători excelenţi.

Walter Zenga antrenor Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite