"Sunt dezamăgit de evoluţia lui Pavel"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenismenii Victor Hănescu şi Andrei Pavel au avut un început de sezon mai puţin favorabil, dar rămân, totuşi, principalele noastre speranţe pentru meciul cu SUA, din cadrul Cupei Davis,

Tenismenii Victor Hănescu şi Andrei Pavel au avut un început de sezon mai puţin favorabil, dar rămân, totuşi, principalele noastre speranţe pentru meciul cu SUA, din cadrul Cupei Davis, programat în perioada 10-12 februarie, la San Diego. Căpitanul-nejucător Florin Segărceanu caută soluţii pentru alcătuirea unui dublu capabil să facă faţă fraţilor Bryan.
- Cum explicaţi evoluţiile slabe ale lui Pavel şi Hănescu în acest debut de an?
- Pavel a avut neşansă, pentru că la Dopha a pierdut după ce a avut minge de meci. Hănescu a fost învins de Karlovic, un jucător puternic. Nu-mi dau seama cum de au început atât de prost anul. Poate nu au fost bine pregătiţi. Hănescu, de exemplu, s-a antrenat pe zgură şi după aceea a jucat pe rapid. Sunt mai multe cauze.
- Sunteţi îngrijorat de eliminarea lor prematură la Australian Open?
- Nu pot să spun că sunt îngrijorat. Sunt dezamăgit de evoluţia lui Pavel. După ce l-a bătut pe Moya am crezut că o să meargă mai mult, mai ales că în turul următor a evoluat împotriva lui Santoro. Avea un culoar bun. Hănescu, în schimb, a făcut o partidă bună împotriva lui Coria. A pierdut greu, în cinci seturi, contra unui jucător care evolueză bine chiar şi pe hard. La dublu, ştiam că nu îi pot învinge pe fraţii Bryan.
- În aceste condiţii, avem vreo şansă în faţa acestora, în Cupa Davis?
- Fraţii Bryan formează un cuplu sudat, în timp ce noi ne confruntăm cu probleme, pentru că nu avem o formulă stabilă. O variantă ar fi să jucăm cu Pavel şi Hănescu, dar este greu pentru Andrei să dispute atâtea meciuri. Îl mai avem şi pe Tecău, care este un jucător bun, mai ales la dublu. Important va fi modul în care ne vom adapta la condiţiile din SUA.
- Cine ar fi cel mai periculos jucător american?
- Roddick este cel mai puternic, dar el vine după o accidentare. Apoi, mai este şi Agassi, dar nu ştiu încă dacă va evolua. A avut multe declaraţii contradictorii pe această temă.
- În acest moment, Hănescu pare liderul echipei. În afară de acesta, nu mai sunt jucători care să-l susţină...
- Da. Nu avem o generaţie bună. Mergea şi Tecău nu au confirmat. Îl avem pe Ungur, care a crescut mult, dar şi pe Luncanu, pe care o să-l luăm în America. Avem juniori foarte buni, dar care se maturizează mai greu. La fel s-a întâmplat şi cu Hănescu.
- Unde o să aibă loc reunirea pentru meciul din Cupa Davis?
- Înaintea întâlnirii cu americanii va fi un turneu în Florida la care va participa majoritatea jucătorilor. Acolo va fi reunirea. După Australian Open, Hănescu se va pregăti în ţară şi apoi va sosi la San Diego.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite