Il derby rumeno

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii generaţiei care a calificat România la Euro 2008, Adrian Mutu şi Cristian Chivu, se întâlnesc în acest weekend în derby-ul românilor din Serie A, Fiorentina - Internazionale

Liderii generaţiei care a calificat România la Euro 2008, Adrian Mutu şi Cristian Chivu, se întâlnesc în acest weekend în derby-ul românilor din Serie A, Fiorentina - Internazionale Milano.

Adi vs Cristi. Aşa s-ar putea rezuma marele derby de duminică din Italia, dintre liderul Internazionale Milano şi urmăritoarea Fiorentina, aflată la patru puncte în spatele nerazurilor. Chivu e anunţat ca titular la Inter, în timp ce Mutu a tras tare pentru a putea juca împotriva colegului său de la naţională. Partida va fi transmisă în direct în România de Boom Sport One, de la ora 16.00.

În timp ce Chivu poate fi scos din echipă doar de o accidentare de ultimă oră, Mutu a trebuit să strângă din dinţi pentru a fi prezent la întâlnirea cu Inter, echipa care l-a cumpărat de la Dinamo în 2000. Adrian s-a accidentat chiar înainte de meciul României cu Bulgaria, iar medicii i-au spus că leziunea suferită îl va împiedica să joace împotriva milanezilor.

Decarul "viola" a suportat un program intens de recuperare pentru a fi apt în această duminica, reuşind să-i impresioneze pe jurnaliştii italieni. "Adrian Mutu îşi doreşte cu disperare să poată evolua în acel meci, la fel ca şi antrenorul Prandelli, care are nevoie de atacantul român, liderul incontestabil al echipei.

Tehnicianul echipei a observat creşterea constantă în jocul lui Mutu, care este mai rapid decât brazilianul Kaka pe ultimii 20 de metri", scrie Firenzeviola.it, care adaugă că românul "va face orice pentru a reveni pe teren chiar în ziua în care se împlinesc trei săptămâni după ce a suferit accidentarea, chiar dacă ar putea risca şi o agravare a ei".

Piţi nu ştie cu cine să ţină

Deşi e cunoscut ca fiind un mare fan al Interului, selecţionerul Victor Piţurcă spune că nu va ţine cu nicio echipă în această duminică. "Eu sunt interist, dar nu pot spune că o să ţin cu Interul azi, având în vedere că pentru mine meciul se rezumă la duelul dintre Cristi şi Adi. În primul rând pentru că s-ar şi spune că ţin la unul mai mult decât la celălalt.

Pe mine mă interesează în primul rând ca ei să joace şi să o facă bine, aşa cum au făcut-o până acum. Prima şansă o are totuşi Interul, care e lider şi campioană en-titre", a declarat Piţurcă. Selecţionerul speră ca Mutu să părăsească în viitor echipa lui Prandelli: "Aş vrea ca şi Mutu să ajungă să joace într-o echipă de talia Interului".

Ambii, în vizorul Realului

Pe lângă multe meciuri sub tricolor şi statutul de vedete în Serie A, cei doi mai au un lucru în comun. Au atras atenţia marelui Real Madrid, care, până în acest moment, nu i-a putut transfera. Chivu a fost cel mai aproape de a ajunge în capitala Spaniei anul trecut, când Barcelona, Real şi Inter Milano au dus o luptă aprigă pentru semnătura sa.

Cristi a ales până la urmă Milano, unde primeşte un salariu superior celor oferite de cei doi granzi ai Primera Division. În schimb, interesul galacticilor pentru Mutu e încă de actualitate, românul fiind pe placul antrenorului german Bernd Schuster.

Mutu, parte a istoriei Fiorentinei

Fotografia atacantului român apare pe una dintre copertele colecţiei de DVD-uri în care se vorbeşte despre istoria formaţiei italiene, iniţiativă a cotidianului "Gazzetta dello Sport". "Este o mare onoare pentru mine să fiu o parte din istoria Fiorentinei. Există lucruri care valorează mai mult decât banii, iar această recunoaştere a mea îmi dă şi mai multă responsabilitate şi trebuie să apăr mereu onoarea tricoului pe care îl port", a declarat Adrian Mutu.

Eu sunt interist, dar nu pot spune că o să ţin cu Interul acum, având în vedere că pentru mine meciul se rezumă la duelul dintre Cristi şi Adi

Victor Piţurcă, selecţioner România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite