Un derby de opt milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

declara, în urmă cu o săptămână, managerul general al Stelei, Mihai Stoica, prefaţând o întâlnire pe viaţă şi pe moarte. Dinamo - Steaua este disputa pentru supremaţia în campionat,

declara, în urmă cu o săptămână, managerul general al Stelei, Mihai Stoica, prefaţând o întâlnire pe viaţă şi pe moarte. Dinamo - Steaua este disputa pentru supremaţia în campionat, adică pentru primul loc calificabil direct în Liga Campionilor din istoria fotbalului românesc. Avantajul Stelei stă în faptul că trupa roş-albastră este deja acolo, în timp ce Dinamo tânjeşte la bunătăţile de la masa bogaţilor. De partea cealaltă, ambiţia "câinilor" este nemăsurată. "Dacă nu ne calificăm în Ligă, renunţ la fotbal", a declarat directorul general al dinamoviştilor, Cristi Borcea. Frustraţi de gloria europeană a rivalei din Ghencea, Dinamo are numai varianta victoriei. La Steaua, patronul Gigi Becali a dat de înţeles că un loc doi nu ar fi o tragedie pentru roş-albaştri, atât timp cât poate duce în Liga Campionilor. Ultima victorie a "câinilor" în faţa Stelei, în campionat, a avut loc în martie 2004, când golul lui ştefan Grigorie din prelungiri aducea titlul în ştefan cel Mare. De atunci, roş-albaştrii au venit de două ori în "Groapă", câştigând o dată şi remizând în sezonul trecut cu un gol în minutul 89, marcat de nou-venitul Cristocea.

Echipe invincibile
Protagonistele derby-ului din această seară sunt singurele echipe româneşti neînvinse în acest sezon. Steliştii au disputat 13 partide, din care au câştigat 11 şi au remizat de două ori, în timp ce Dinamo a jucat 12 meciuri, în care au contabilizat 11 victorii şi un egal. Ambele echipe au demonstrat că se află într-o formă de zile mari, înscriind în cupele europene câte patru goluri în deplasare, la Kiev, respectiv Xanthi. Eficacitatea celor două combatante face ca în această seară să se înfrunte cei doi golgheteri la zi ai campionatului, Ionel Ganea şi Nicolae Dică, fiecare având câte şase goluri înscrise în şapte etape.

Formaţii probabile
Dinamo: Matache - Blay, Moţi, R. ştefan, Pulhac - Ze Kalanga, Mărgăritescu, I. Tameş, C. Munteanu - Niculescu, Dănciulescu.
Antrenor: Mircea Rednic
Steaua: Carlos - Saban, Goian, Ghionea, P. Marin - Nicoliţă, Ov. Petre, Paraschiv, Cristocea - Dică, Badea.
Antrenor: Cosmin Olăroiu
Arbitri: Sorin Corpodean - Adrian Vidan şi Miklos Nagy
Stadion: "Dinamo"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite