Cine credea? Federer, out!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul clasamentului mondial masculin a fost depăşit în turul doi la Indian Wells de argentinianul Guillermo Canas, un jucător revenit după o suspendare de 15 luni pentru dopaj Ceea ce

Liderul clasamentului mondial masculin a fost depăşit în turul doi la Indian Wells de argentinianul Guillermo Canas, un jucător revenit după o suspendare de 15 luni pentru dopaj

Ceea ce părea un vis urât pentru elveţian s-a întâmplat duminică seara în primul tur al turneului de la Indian Wells. Revenit în circuit în toamna anului trecut după ce a fost suspendat 15 luni pentru dopaj, argentinianul Guillermo Canas, locul 60 ATP, l-a spulberat, spre surprinderea generală, pe elveţianul Roger Federer, în doar două seturi, scor 7-5, 6-2!

În acelaşi timp, sud-americanul, care a ajuns în faza a doua după ce adversarul său din prima rundă, belgianul Xavier Mellise s-a retras, a pus capăt celor 41 de meciuri fără înfrângere ale elveţianului. Canas şi-a trecut în cont al 11-lea succes din cele 13 partide disputate în acest an, iar victoria de duminică seară a însemnat pentru el o revanşă în faţa celui care îl învingea în urmă cu doi ani, în cadrul aceluiaşi turneu.

Sud-americanul a doborât un record istoric

În afară de asta, argentinianul mai punctează două aspecte importante: primul este că devine întâiul jucător, după 11 ani, care venit din postura de "lucky loser" în primul tur, învinge un lider mondial (în 1996, Sandon Stolle trecea de numărul unu mondial de atunci, Thomas Muster în turneul de la Dubai) şi al doilea că intră în categoria selectă, alături de Tomas Berdych, Albert Costa, Richard Gasquet, Tim Henman, Dominik Hrbaty, Gustavo Kuerten, Andy Murray, Rafael Nadal, David Nalbandian şi Marat Safin, care l-au învins pe Federer, de când acesta s-a instalat pe primul loc în clasamentul ATP, în februarie 2004. Roger Federer este câştigătorul ultimelor trei ediţii ale Indian Wells.

Este senzaţional cum am jucat şi sunt fericit. Această victorie îmi dă încredere în realizarea obiectivului pe care mi l-am propus: terminarea anului între primii 20 de jucători ai lumii.
Guillermo Canas

Canas a făcut un meci foarte bun. Am irosit şansele pe care le-am avut la un moment dat şi asta m-a costat. Cred că adversarul meu a mers excelent în această partidă, şi nu că eu am jucat mai slab. Asta este.
Roger Federer

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite