Un coşmar numit Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

iunie, la Kragujevac.Revenirea tricolorelor în Sala Polivalentă, după o pauză de şase ani, nu s-a dovedit de bun augur, înfrângerea neaşteptată suferită în faţa celui mai puternic adversar

iunie, la Kragujevac.
Revenirea tricolorelor în Sala Polivalentă, după o pauză de şase ani, nu s-a dovedit de bun augur, înfrângerea neaşteptată suferită în faţa celui mai puternic adversar pe care l-am fi putut întâlni în play-off compromiţând în bună măsură şansele vicecampioanelor lumii de a ajunge la Europene. Înaintea partidei, Anja Andersen, antrenoarea oaspetelor, avertizase că a venit la Bucureşti ca să câştige. La fel de optimist s-a arătat şi Gheorghe Tadici, care se gândea la o victorie la 7-8 goluri diferenţă.
Încurajate de aproximativ 5.000 de spectatori, mulţi veniţi din provincie, fetele noastre au început bine jocul şi, impulsionate de Valentina Elisei şi de Steluţa Luca, au luat rapid un avans de patru goluri (6-2 în minutul 10). Sârboaicele, agresive în apărare şi cu un atac în care pivotul Djokic şi interii Popovic şi Milanovic şi-au arătat clasa, au găsit întotdeauna cea mai bună soluţie de răspuns. În minutul 47, România conducea încă cu 19-15, nimic neanunţând finalul de coşmar. Au urmat însă câteva momente de întrerupere, datorate defectării tabelei de scor, ceea ce le-a scos din mână pe fetele lui Tadici. Din acel moment, în teren a existat doar o singură echipă, cea a Serbiei, care a reuşit să marcheze zece goluri, faţă de doar două înscrise de românce. Tricolorele au jucat slab, exceptându-le pe Valentina Elisei (10 goluri), Steluţa Luca (5 goluri), Luminiţa Huţupan (8 intervenţii reuşite şi un gol) şi Ionela Gâlcă, ultima luptându-se de una singură pe semicerc cu mobila defensivă a oaspetelor. În schimb, au evoluat mult sub aşteptări Cristina Vărzaru (un gol) şi Narcisa Lecuşanu, aceasta din urmă nereuşind să perforeze nici măcar o dată poarta excelent apărată de Jovanovic, deşi a stat mult timp în teren.
În urma acestui rezultat, Serbia porneşte cu prima şansă de calificare, România fiind obligată să câştige returul de sâmbătă, de la Kragujevac, la o diferenţă de cel puţin cinci goluri. Dacă nu o va face, ar fi pentru prima oară în istorie când ţara noastră ar rata prezenţa la un turneu final, fie că este vorba despre campionate mondiale, fie europene.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite