"A fost un copil fara probleme"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul centrului de copii de la FC Arges crede ca, daca Mutu va fi suspendat mai putin de un an, va putea reveni in fotbalul de performanta. "Sa-i dea opt luni, ca lui Rio Ferdinand. La banii lui,

Antrenorul centrului de copii de la FC Arges crede ca, daca Mutu va fi suspendat mai putin de un an, va putea reveni in fotbalul de performanta. "Sa-i dea opt luni, ca lui Rio Ferdinand. La banii lui, isi ia un preparator fizic bun si poate juca fotbal in continuare".
- Domnule Ianovschi ce parere aveti despre scandalul in care este implicat fostul dumneavoastra elev?
- Imi pare foarte rau ca s-a intamplat asa ceva. Nu pot sa cred ca este implicat intr-o asemenea afacere. Oricum, este destul de neclar. Nu pot sa-mi explic faptul ca s-a drogat tocmai atunci cand voiau cei de la Chelsea sa scape de el.
- Cum era Adrian Mutu juniorul?
- Va spun, a fost un copil fara probleme. L-am avut elev din august 1988 pana in 1997 si nu am avut nici o suparare cu el. Parca il vad si acum cand l-a adus taica-su in prima zi, micut, grasut, si prieten cu mingea. Statea de dimineata pana seara la antrenament. Aveau un apartament la o suta de metri de stadion si nici vorba sa lipseasca vreodata de la antrenament. Venea dintr-o familie cu conditie buna si le mai cumpara si tenisi si ghete de fotbal la ceilalti baieti mai amarati. Seara, trebuia sa-i amenint cu batul sa-i iau la vestiar pe el si pe Neaga, ca nu se mai saturau de minge.
- Credeti ca l-a schimbat banul?
- Toti ne schimbam. Cred ca mediul si-a spus cuvantul. Sa va spun ceva. Acum un an, a venit o echipa de ziaristi de la BBC sa faca un reportaj la Mutu acasa. Atunci au facut un inteviu si cu mine si mi-au pus o intrebare pe care de-abia acum o inteleg: "Credeti ca Mutu va rezista tentatiilor din Londra?". Nu am stiut ce sa zic, dar acum iata ce s-a intamplat!
- Poate fi considerat Mutu un jucator terminat?
- Nu, nu! Depinde de perioada de suspendare. Eu zic sa-i dea opt luni ca lui Rio Ferdinand, ca si ala era jucator de nationala care s-a dopat. La banii lui, Mutu poate sa plateasca un preparator fizic cu care sa lucreze. Va spun, este un baiat puternic si isi va reveni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite