"Nu contează doar Bucureştiul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, este convins că echipa sa va contribui la îmbunătăţirea coeficientului României în cupele europene Punctele pe care echipele noastre le vor

Patronul echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, este convins că echipa sa va contribui la îmbunătăţirea coeficientului României în cupele europene

Punctele pe care echipele noastre le vor strânge în competiţiile continentale se vor împărţi la şapte, numărul de cluburi pe care Liga I îl dă în Europa.

FC Vaslui a mărit la şapte numărul de formaţii româneşti în cupele europene. Este o situaţie care pune Liga I alături de campionate din ţări precum Franţa, Germania, Portugalia şi Olanda. Reversul medaliei ar putea fi dezastruos pentru fotbalul românesc.

Fiecare punct cucerit de echipele noastre se va împărţi la şapte, numărul cluburilor participante, adică va mări coeficientul ţării noastre cu doar 0,14. Adrian Porumboiu, patronul celei mai noi echipe intrate în cercul formaţiilor europene, FC Vaslui, crede că numărul mare de formaţii nu este un impediment: "Fiecare club are o responsabilitate şi trebuie să adune cât mai multe puncte.

Ne tot agăţam de ce au făcut Steaua şi Rapid acum 2-3 ani. Au beneficiat de nişte circumstanţe favorabile. Nu trebuie să ne raportăm doar la echipele din Bucureşti. Trebuie să câştigăm şi noi puncte, pentru că eu vreau să ne calificăm în grupele Cupei UEFA", a spus Porumboiu.

Situaţia de anul trecut îl contrazice pe vasluian. Oţelul, echipa venită din Intertoto, a capotat în primul tur al Cupei UEFA, la fel ca CFR Cluj, Dinamo şi Rapid, afectând serios coeficientul de ţară al României.

Opt jucători noi pentru Hizo

FC Vaslui a transferat în această vară opt jucători noi, pe care antrenorul Viorel Hizo va miza în campania europeană.

În plus, patronul Porumboiu este convins că poate conta pe fotbaliştii noi înaintea meciului cu Steaua. "Nu mi-am luat alte măsuri de siguranţă în afara jucătorilor proaspăt transferaţi. În ei stau speranţele mele. Am făcut nişte alegeri bune şi cred că nu mai am motive de îngrijorare", a declarat Porumboiu, cunoscut pentru acuzele de noncombat pe care le îndreaptă asupra propriilor jucători după meciurile pierdute în faţa echipei din Ghencea.

Înaintea meciului de mâine, finanţatorul vasluian l-a ironizat pe patronul Stelei, Gigi Becali, care doreşte să provoace demiterea preşedintelui FRF, Mircea Sandu. "Becali poate provoca cel mult furtuni în pahare cu apă. În niciun caz nu poate convoca adunări generale sau schimba preşedinţi la FRF."

Moldovenii sunt capi de serie

FC Vaslui îşi va afla adversara din turul doi preliminar al Cupei UEFA după tragerea la sorţi de vineri.
Galben-verzii sunt capi de serie în urna sud-mediteraneeană, alături de echipe precum Deportivo La Coruña, Steaua Roşie Belgrad, Beşiktaş sau AEK Atena. Adversarii cei mai dificili pe care îi poate întâlni echipa lui Porumboiu sunt Hajduk Split şi Omonia Nicosia.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite