"Vom câştiga pentru că vreau locul 1!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Andone întâlneşte din postura de lider pe Dinamo, echipa care l-a concediat în 2005, când conducea Liga I. Ioan Andone va înfrunta în această seară (20.30, Kanal D) echipa unde a

Ioan Andone întâlneşte din postura de lider pe Dinamo, echipa care l-a concediat în 2005, când conducea
Liga I.

Ioan Andone va înfrunta în această seară (20.30, Kanal D) echipa unde a avut cele mai mari performanţe ca antrenor. A câştigat un titlu şi trei cupe ale României cu Dinamo, echipă de la care a fost dat afară la sfârşitul lui 2005, deşi conducea campionatul. Din nou lider, de data aceasta cu CFR, Andone spune că meciul cu roş-albii nu are mai mare importanţă decât cele jucate cu Steaua sau Poli Timişoara, dar are ambiţia să câştige.

"Va fi un meci foarte greu, în care se întâlneşte liderul la zi şi campioana, o partidă care ne va arăta exact nivelul la care suntem", ne-a spus Ioan Andone, tehnicianul care nu a suferit nicio înfrângere în Liga I cu CFR Cluj. După un început ezitant de sezon cu o eliminare usturătoare din Cupa UEFA, "feroviarii" şi-au regăsit ritmul şi conduc campionatul intern cu un avans de trei puncte. "Avem toate atuurile, suntem liderii la zi, jucăm acasă şi avem o forţă ofensivă mare", a completat Ando, care consideră că nu are de plătit poliţe faţă de clubul din Ştefan cel Mare.

"Nu vreau să mă răzbun de Dinamo. Nu este un meci atât de special pe cât cred unii. Aşa cum am jucat cu Steaua sau cu Poli Timişoara, aşa joc şi cu Dinamo, nu este nimic special. Nu m-am despărţit în condiţii prea plăcute de gruparea bucureşteană, dar nu sunt nici primul, nici ultimul antrenor care este dat afară din postura de lider al campionatului".

Clujul, teritoriu interzis pentru "câini"

Dinamo nu se simte deloc bine la Cluj. "Câinii" au pierdut toate cele trei partide jucate pe terenului lui CFR din vara lui 2004, când formaţia ardeleană a promovat în Liga I. Chiar Andone a suferit o înfrângere usturătoare, cu 4-2, pe vremea când Dinamo era campioană (în turul sezonului 2004-2005). "Vom vedea la finalul acestei partide dacă Clujul este teritoriu interzis pentru Dinamo. Am pierdut şi eu o dată aici când antrenam Dinamo şi ţin minte că fost considerată o mare surpriză", rememorează "Fălcosul".

Record cu "studenţii"

La 47 de ani, actualul tehnician al CFR-ului nu se află la prima experienţă din Ardeal ca tehnician. În urmă cu 13 ani, "Fălcosul" s-a ocupat de destinele marii rivale locale Universitatea Cluj, unde a activat un sezon şi jumătate. În total, Ioan Andone a antrenat nouă echipe în 15 ani. Chiar dacă Dinamo este marea sa iubire, echipa la care a petrecut cel mai mult timp ca antrenor a fost Sportul Studenţesc (129 de meciuri).

Fabbiani contra Dănciulescu

Confruntarea dintre CFR Cluj va fi şi un duel între cei mai buni atacanţi ai celor două formaţii, Cristian Fabbiani de la gazde şi Ionel Dănciulescu de la oaspeţi. Argentinianul a costat în jur de două milioane de euro şi chiar dacă a început prost sezonul, este într-o creştere evidentă de formă, anunţându-se unul dintre golgheterii acestui campionat. "Fabbiani este unul dintre cei mai buni atacanţi din Liga I, dar deocamdată nu este la nivelul sumei de transfer.

Cred că va juca la adevărata sa valoare de abia în retur", a conchis Ando. "Danciu", unul dintre cei mai buni jucători ai campionilor, promite o evoluţie bună la Cluj, o victorie a dinamoviştilor reprezentând singura soluţie rapidă de a şterge cu buretele rezultatele mai puţin bune din cupele europene.

Eu am fost dat afară de pe locul 1 de la Dinamo, un afront grav. N‑am uitat, iar regretele lor nu înseamnă nimic pentru mine. Despre ce simboluri să mai vorbim? Şi Hagi e un simbol pentru Steaua şi aţi văzut ce i s-a întâmplat.
Ioan Andone, antrenor CFR Cluj

Înfrângerile dinamoviste
în Gruia
2004 - 2005
CFR Cluj - Dinamo 4-2

2005 - 2006
CFR Cluj - Dinamo 1-0

2006 - 2007
CFR Cluj - Dinamo 2-1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite