Noua campioana mondiala la box, mai rea decat baietii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pugilista romanca Mihaela Cijevschi a devenit prima campioana mondiala din istoria boxului feminin din tara noastra. Bucuresteanca, 24 de ani, a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de Box

Pugilista romanca Mihaela Cijevschi a devenit prima campioana mondiala din istoria boxului feminin din tara noastra. Bucuresteanca, 24 de ani, a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de Box care au avut loc la Podolsk in Rusia, invingandu-si toate adversarele, chiar daca a avut parte de un culoar pe care s-a intersectat cu detinatoarea titlului mondial si campioana europeana, poloneza Karolina Mihalciuk.
In finala, romanca s-a impus la puncte, dupa un meci extrem de dificil in fata elvetiencei Dina Burger. Performanta Mihaelei este cu atat mai impresionanta cu cat a boxat in finala cu ambele degete mari de la maini fracturate dupa infruntarile precedente. Medalia romancei intrerupe o seceta de sase ani de la ultimul triumf, la Mondiale. In 1999, la Houston, Marian Simion cucerea ultima medalie de aur pentru Romania. Timp de sase ani, boxul masculin romanesc s-a aflat intr-un declin pronuntat, stafeta performantelor fiind preluata de boxul feminin. "Nu credeam vreodata ca o sa ajung campioana lumii", a declarat Cijevschi, cea care a detinut titlul european, cucerit in 2004, in Italia, iar anul acesta si-a trecut in palmares bronzul continental. Romanca a fost condusa spre victorie, din colt, de antrenorul Adrian Lacatusu, cel care, in curand, ii va fi si sot. Pentru tehnica deosebita demonstrata in ring, Mihaela a fost desemnata cea mai buna pugilista a turneului. In afara de aurul mondial, lotul romanesc si-a mai trecut in palmares si o medalie de bronz, prin Camelia Negrea, cea care a urcat pe treapta a treia a podiumului la categoria 48 kg.
Planuri pentru Beijing
Dupa cucerirea aurului mondial, Mihaela Cijevschi spera intr-o participare la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. Comitetul International Olimpic a anuntat introducerea, in premiera, a catorva categorii de box feminin la Beijing insa ramane de vazut daca va fi acceptata categoria de 54 de kilograme, la care concureaza pugilista romanca.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite