"Nu suntem calificaţi!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorul celui de-al doilea gol al tricolorilor împotriva Sloveniei, Cosmin Contra, spune că ar fi o prostie să ne considerăm deja la turneul final Euro 2008. Fundaşul dreapta i-a dedicat

Autorul celui de-al doilea gol al tricolorilor împotriva Sloveniei, Cosmin Contra, spune că ar fi o prostie să ne considerăm deja la turneul final Euro 2008. Fundaşul dreapta i-a dedicat reuşita tatălui său

Pentru fundaşul dreapta al naţionalei noastre, partida de miercuri cu Slovenia a fost una aparte. Nici golul său din minutul 70, dar nici victoria n-a avut darul de a-l bucura pe deplin pe Contra. Asta deoarece tatăl său trece prin momente delicate, fiind grav bolnav. Totuşi, Vasile Contra a fost în tribunele stadionului "Dan Păltinişanu", la final fiul său dedicându-i în mod special victoria.

- Cosmin, ai marcat un eurogol. Cum a fost?

Haideţi să nu exagerăm. Am dat doar un gol, ce-i drept important în acel moment al partidei. Mutu a executat foarte bine un corner, eu am văzut cum mingea se îndreaptă spre locul în care mă aflam eu şi am simţit că-mi vine excelent pentru şut. Mi-am zis imediat să trag fără să mai preiau şi a ieşit un gol frumos.

- Evoluţia ta foarte bună a fost motivată şi de prezenţa în tribune a familiei tale?

Vă daţi seama că în faţa alor mei, a acestui public fantastic eram obligat să joc numai bine. Mă simt bine acum că am marcat în faţa acestei asistenţe şi mă bucur că pot dedica reuşita în special tatălui meu.

- Crezi că meciul cu Olanda se va disputa tot la Timişoara?

(râde) Este o întrebare capcană pentru mine. Vă daţi seama că, dacă eu aş fi acela care ar decide de unul singur unde să evoluăm, clar aş alege Timişoara. Aici este un public fantastic, care merită astfel de evenimente.

- Cum a fost acest al doilea joc cu slovenii, după patru zile?

A fost dificil. Slovenii nu mai aveau ce pierde şi au încercat să dea o replică cât mai bună. Plus că la noi s-a resimţit o oboseală după un sezon epuizant. Dar am luptat cu toate forţele pentru că era păcat să nu câştigăm şi la Timişoara după rezultatul bun de la Celje.

- Se poate spune că suntem ca şi calificaţi la Euro 2008?

Ar fi cea mai mare greşeală din partea noastră să credem asta. Nu suntem calificaţi. Mai avem meciuri foarte importante de jucat. Trebuie să avem mare grijă în partida viitoare cu Belarus pentru că şi acolo este musai să învingem. Nu trebuie să uităm de Olanda şi Bulgaria. Doar dacă vom fi concentraţi ne vom putea bucura la final.

- Unde vei evolua din sezonul următor?

Sincer? Nu ştiu momentan. Eu deocamdată nu mă pot gândi nici măcar la vacanţă pentru că mai am meciuri în Spania. Apoi, după ce actualul sezon se va încheia, voi lua o decizie în acest sens.

Cosmin mi-a spus că, dacă va înscrie, îmi va dedica golul. Sunt foarte fericit. Cât despre starea mea de sănătate, în ultima vreme am început să mă simt deja mult mai bine.
Vasile Contra
tatăl lui Cosmin

Grupa G

Meciuri disputate miercuri

România - Slovenia 2-0
Luxemburg - Albania 0-3
Bulgaria - Belarus 2-1
Olanda a stat

Clasament

1. România 7 5 2 0 14-4 17p
2. Bulgaria 7 4 3 0 11-4 15p
3. Olanda 6 4 2 0 8-2 14p
4. Albania 7 2 3 2 8-6 9p
5. Belarus 7 2 1 4 10-15 7p
6. Slovenia 7 1 1 5 5-12 4p
7. Luxemburg 7 0 0 7 1-14 0p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite